Jaar van het paard: vrije geest, moed en avontuur

Het Jaar van het Paard staat symbool voor moed, snelheid en avontuur
Jaar van het paard

Deze post kan affiliate links bevatten. Dit betekent dat ik een kleine commissie kan ontvangen, zonder extra kosten voor jou, als je een aankoop doet via deze links. Dank je wel voor je steun!

Inhoudsopgave

Het Jaar van het Paard is een periode die in de Chinese astrologie bekend staat om zijn dynamische energie, onafhankelijkheid, en de drang naar vrijheid.

 

Het Paard, als een van de meest geliefde dieren in de Chinese zodiac, symboliseert snelheid, intelligentie, en avontuur.

Mensen die in het Jaar van het Paard geboren zijn, worden vaak beschouwd als charismatische persoonlijkheden, die houden van in de schijnwerpers staan en gemakkelijk vrienden maken.

Het Paard staat ook voor passie en energie. Het zijn natuurliefhebbers die bekend staan om hun vermogen snel beslissingen te nemen en hun leven met een indrukwekkende snelheid en efficiëntie te leiden.

Ze zijn zelfverzekerd, onafhankelijk, en hebben vaak een sterke drang naar persoonlijke vrijheid, wat soms kan leiden tot rusteloosheid. Toch is hun levenslust en optimisme aanstekelijk, waardoor ze vaak als inspiratie dienen voor anderen.

In dit Jaar van het Paard nodig ik je uit om de avontuurlijke geest in jezelf te ontdekken. Laten we verkennen hoe de vurige energie en onafhankelijkheid van het paard jouw leven kan verrijken en vormgeven.

Qi Gong

Ontdek hoe Chinese wijsheid je fysieke en mentale gezondheid kan transformeren met Qi gong – jouw pad naar vitaliteit en innerlijke rust.

Qi gong, in het Chinees uitgedrukt als 气功 (vereenvoudigd) of 氣功 (traditioneel) is een prachtige reis binnen de Chinese tradities die je helpt zowel je lichaam als geest te verzorgen en te versterken. Wanneer je de kunst van Qi gong beoefent, nodig je een wereld van beweging en rust uit, gericht op het harmoniseren van je innerlijke energie. 

“Makkelijker dan yoga” 

Als je hier meer over wilt weten, ga dan naar “het eeuwenoude geheim van een blakende gezondheid en een goed humeur“.

Jaar van het paard

Het Jaar van het Paard maakt deel uit van de fascinerende Chinese dierenriem, een systeem dat twaalf dieren koppelt aan cycli van de maanjaar. Deze astrologische indeling speelt een sleutelrol in de Chinese cultuur, beïnvloedt persoonlijkheden, en voorspelt de toekomst. Het Chinese nieuwjaar valt niet op een vaste datum, maar begint meestal tussen 21 januari en 20 februari, afhankelijk van de maancyclus, en eindigt met het Lantaarnfestival op de vijftiende dag van de eerste maand.

Hier is een lijst van de start- en einddata van het Jaar van het Paard vanaf 1900 tot iets meer dan een decennium vooruit:

 • 1906: 25 januari 1906 – 12 februari 1907
 • 1918: 11 februari 1918 – 31 januari 1919
 • 1930: 30 januari 1930 – 16 februari 1931
 • 1942: 15 februari 1942 – 4 februari 1943
 • 1954: 3 februari 1954 – 23 januari 1955
 • 1966: 21 januari 1966 – 8 februari 1967
 • 1978: 7 februari 1978 – 27 januari 1979
 • 1990: 27 januari 1990 – 14 februari 1991
 • 2002: 12 februari 2002 – 31 januari 2003
 • 2014: 31 januari 2014 – 18 februari 2015
 • 2026: 17 februari 2026 – 5 februari 2027

 

Ben je geïnteresseerd in de andere tekens van de Chinese dierenriem, bezoek dan deze overzichtspagina.

Krachtdier paard

Als je in contact wilt komen met het krachtdier paard, kan ik je dit boek van harte aanraden. Ik heb iedere afbeelding voorzien van een affirmatie, zodat je tijdens het kleuren kunt nadenken over de kenmerken van dit prachtige dier. 

Het boek is voor jong en oud. Soms is het heerlijk om samen met een van de (klein)kinderen een afbeelding uit te zoeken en samen te mijmeren over de affirmatie.

Eigenschappen van het Paard

Vrijheidslievend

Het Paard staat symbool voor vrijheid en onafhankelijkheid. Mensen geboren in het Jaar van het Paard hebben een diepe behoefte aan vrijheid, zowel in hun persoonlijke als professionele leven.

Sociaal en Charismatisch

Met een natuurlijke charme en uitstekende sociale vaardigheden, trekken Paarden vaak veel vrienden en bewonderaars aan. Ze zijn levendig en genieten van gezelschap.

Energiek en Actief

Een onuitputtelijke energie kenmerkt het Paard. Ze zijn altijd in beweging, op zoek naar nieuwe avonturen en ervaringen, en deinzen niet terug voor uitdagingen.

Onafhankelijk Denker

Paarden zijn zelfstandige denkers met een sterke wil. Ze vertrouwen op hun intuïtie en ervaringen om beslissingen te nemen, vaak zonder veel overleg.

Aanpasbaar

Paarden zijn uitzonderlijk aanpasbaar en kunnen goed omgaan met verandering. Hun flexibiliteit stelt hen in staat om tegenslagen te overwinnen en te floreren in diverse situaties.

(advertentie)

Sterke en Zwakke Eigenschappen van het Paard

Sterke EigenschappenZwakke Eigenschappen
VrijheidslievendRusteloos
Sociaal en charismatischImpulsief
Energiek en actiefGebrek aan geduld
Onafhankelijk denkerKoppig
AanpasbaarOvergevoelig voor kritiek

Deze combinatie van sterke en zwakke punten maakt het Paard tot een fascinerend en veelzijdig teken in de Chinese zodiac, met een unieke bijdrage aan elk aspect van het leven.

Het Paard en de Vijf Elementen

In de Chinese astrologie spelen vijf elementen – Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water – een cruciale rol in het vormgeven van de persoonlijkheid en het lot van individuen. Elk element brengt unieke eigenschappen en invloeden met zich mee, die de kernkenmerken van de dierenriemtekens versterken of verzachten.

Hieronder vind je een tabel met de jaren van het Paard en de corresponderende elementen:

JaarElement
1918, 1978Aarde
1930, 1990Metaal
1942, 2002Water
1954, 2014Hout
1966, 2026Vuur

Hout Paard

Het Hout Paard is sociaal, energiek en houdt van vrijheid. Deze Paarden zijn flexibel en aanpasbaar, maar ook vastberaden en gericht op groei, zowel persoonlijk als voor de gemeenschap.

Vuur Paard

Het Vuur Paard barst van de energie, passie en dynamiek. Deze Paarden zijn avontuurlijk, onafhankelijk en hebben een krachtige uitstraling, waardoor ze natuurlijke leiders zijn.

Aarde Paard

Aarde Paarden zijn betrouwbaar, realistisch en stabiel. Ze hebben een sterk gevoel van verantwoordelijkheid en zijn meer gefocust op praktische doelen, waardoor ze betrouwbaar en geduldig zijn in hun streven.

Metaal Paard

Het Metaal Paard staat bekend om zijn vastberadenheid, kracht en moed. Deze Paarden zijn ambitieus en doelgericht, met een sterke wil om te slagen in het leven.

Water Paard

Water Paarden zijn flexibel, intuïtief en gevoelig. Ze staan open voor nieuwe ideeën en ervaringen, en hebben een natuurlijke bekwaamheid om met mensen om te gaan, wat hen empathisch en begripvol maakt.

Elk element brengt zijn eigen unieke set van kwaliteiten en uitdagingen met zich mee, die het leven van het Paard op verschillende manieren beïnvloeden, van hun interpersoonlijke relaties tot hun carrièrekeuzes.

Paarden en werk

Paarden in de Chinese zodiac staan bekend om hun energie, onafhankelijkheid en voorliefde voor vrijheid, wat hun beroepskeuze sterk beïnvloedt. Ze floreren in beroepen die ruimte bieden voor creativiteit, variatie en zelfstandigheid. Carrières in de reis- en toerismebranche, marketing, sales, of als ondernemer passen uitstekend bij het avontuurlijke en sociale karakter van het Paard. Deze beroepen bieden de dynamiek en diversiteit waar Paarden naar verlangen en stellen hen in staat hun natuurlijke charme en communicatieve vaardigheden te gebruiken.

Aan de andere kant kunnen beroepen die een hoge mate van routine of strikte regels vereisen, zoals administratieve functies of werk in zeer gestructureerde omgevingen, minder geschikt zijn voor Paarden. Ze kunnen zich snel vervelen of beperkt voelen door de eentonigheid en het gebrek aan vrijheid. Paarden hebben behoefte aan een carrière waarin ze hun behoefte aan vrijheid kunnen verkennen en hun passie kunnen volgen, wat hen motiveert en inspireert tot succes.

(advertentie)

Paard en Relaties

Het Paard in de Chinese zodiac is een symbool van energie, passie en vrijheid, wat hun benadering van relaties diep beïnvloedt.

Sociale Relaties

In sociale kringen staan Paarden bekend als charismatisch en open. Ze maken gemakkelijk vrienden dankzij hun levendige en uitgaande natuur. Paarden zijn avontuurlijk en vaak de ziel van het feest, wat hen aantrekkelijk maakt voor een breed scala aan mensen. Echter, hun behoefte aan onafhankelijkheid en afwisseling kan soms tot oppervlakkige vriendschappen leiden, omdat ze voortdurend op zoek zijn naar nieuwe ervaringen en ontmoetingen.

Liefdesrelaties

In de liefde zijn Paarden hartstochtelijk en eens toegewijd, zeer loyaal. Ze zoeken partners die hun behoefte aan vrijheid en avontuur delen en die niet te beperkend zijn. Paarden kunnen het beste overweg met partners die hen de ruimte geven om te zijn wie ze zijn, terwijl ze tegelijkertijd een bron van inspiratie en steun zijn.

Compatibele tekens voor Paarden in de liefde zijn vaak de Tijger, de Hond, en de Geit. 

De Tijger deelt hun liefde voor avontuur en onafhankelijkheid, wat zorgt voor een opwindende en respectvolle relatie. De Hond biedt loyaliteit en een diep gevoel van veiligheid, wat Paarden waarderen. De Geit kan een beroep doen op het zorgzame en beschermende instinct van het Paard, waardoor een harmonieuze en liefdevolle band ontstaat.

Hoewel Paarden een prachtige connectie kunnen hebben met veel tekens, kunnen ze soms botsen met de Rat of de Os, wiens voorzichtigheid en bedachtzaamheid in strijd kunnen zijn met de vrije geest van het Paard.

In relaties, zowel sociaal als romantisch, streven Paarden naar balans tussen hun behoefte aan onafhankelijkheid en hun verlangen naar diepe, betekenisvolle connecties. Wanneer ze eenmaal een sterke band hebben gevormd, zijn ze toegewijde en gepassioneerde partners die alles zullen doen om de relatie te ondersteunen en te laten bloeien.

Paard: Kleuren en Getallen

In de wereld van de Chinese astrologie worden specifieke kleuren en getallen geacht geluk en harmonie te brengen aan de verschillende dierenriemtekens. Voor het Paard, deze elementen resoneren met de inherente energie en persoonlijkheid van het teken.

Gelukkige Kleuren

 • Rood: Representeert passie, moed en avontuur. Rood weerspiegelt de energieke en gepassioneerde aard van het Paard, en brengt geluk en vitaliteit.
 • Groen: Symboliseert groei, frisheid en stabiliteit. Groen ondersteunt het Paard’s behoefte aan vrijheid en ruimte om te groeien en te verkennen.
 • Paars: Staat voor spiritualiteit, mysterie en adel. Paars kan helpen de intuïtieve kant van het Paard te versterken en inspiratie aan te wakkeren.

Gelukkige Getallen

 • 3 en 8: Deze getallen worden beschouwd als bijzonder gelukkig voor het Paard. Drie resoneert met creativiteit en vreugde, terwijl acht geassocieerd wordt met welvaart en succes. Beide getallen versterken de positieve eigenschappen van het Paard en trekken goede fortuin aan.

De keuze voor deze kleuren en getallen is niet willekeurig; ze zijn diep geworteld in de Chinese cultuur en filosofie, waarbij elk element een specifieke energie of kracht vertegenwoordigt. Voor het Paard kunnen het omarmen van deze kleuren en getallen in hun dagelijks leven, van de keuze van kleding tot de inrichting van hun leefruimte, helpen om harmonie te bevorderen en positieve energie aan te trekken.

Paard in het Jaar van de Draak

Het Jaar van de Draak, volgens de Chinese astrologie, staat bekend om zijn kracht, geluk en dynamiek. Voor het Paard, een teken dat zich kenmerkt door energie, vrijheid en passie, brengt dit jaar een mengeling van uitdagingen en kansen.

Nieuwe Mogelijkheden

Voor Paarden brengt het Jaar van de Draak een golf van nieuwe kansen, vooral op professioneel gebied. Hun natuurlijke charisma en dynamiek resoneren goed met de energie van de Draak, waardoor ze kunnen uitblinken in leiderschapsrollen of bij het starten van nieuwe projecten. Dit is een jaar om groot te dromen en risico’s te nemen.

Uitdagingen

Hoewel er veel kansen zijn, komen met de krachtige energie van de Draak ook uitdagingen. Paarden kunnen overweldigd worden door de hoge verwachtingen en de intense druk die het jaar met zich meebrengt. Het is belangrijk voor Paarden om hun energie wijs te beheren en niet te impulsief te handelen.

Relaties

In relaties kan het Jaar van de Draak voor het Paard zowel versterkend als uitdagend zijn. Hun sociale leven zal bruisen, maar de intensiteit van het jaar kan leiden tot conflicten in persoonlijke relaties. Open communicatie en geduld zijn cruciaal om harmonie te behouden.

(advertentie)

Financiën

Dit jaar biedt sterke financiële vooruitzichten voor Paarden, vooral als ze bereid zijn om buiten hun comfortzone te treden. Investeren in nieuwe ondernemingen of het verkennen van onconventionele inkomstenbronnen kan bijzonder lonend zijn. Echter, voorzichtigheid is geboden bij financiële beslissingen, gezien hun neiging tot impulsiviteit.

Reflectie en Groei

Het Jaar van de Draak is een krachtige tijd voor persoonlijke ontwikkeling en spirituele groei voor het Paard. Het is een periode om innerlijke kracht te vinden, zelfbewustzijn te ontwikkelen, en te reflecteren op wat echt belangrijk is in hun leven. Deze reflectie kan leiden tot significante persoonlijke veranderingen die hun toekomstige pad vormgeven.

Samengevat, het Jaar van de Draak is een periode vol potentieel voor het Paard, vol met zowel glanzende kansen als serieuze uitdagingen. Door hun aangeboren moed en avontuurlijke geest te omarmen, kunnen Paarden dit jaar navigeren met gratie en succes.

Geïnteresseerd in een online cursus tarot?

Ben jij geïnteresseerd in een thuiscursus tarot? Leer hoe je de kaarten interpreteert en hoe je je intuïtie vergroot. De cursus is verrassend diepgaand en met een beetje oefening helpen de kaarten je met het nemen van de lastige beslissingen waar je voor staat. 

Op dit moment slechts 17 euro)*

)* er kunnen geen rechten ontleend worden aan de prijs.

 

Samenvatting

Het Paard in de Chinese horoscoop staat symbool voor energie, vrijheid en passie. Dit krachtige teken brengt een unieke set van eigenschappen met zich mee die hun leven en de levens van degenen om hen heen beïnvloeden:

 • Vrijheid en Onafhankelijkheid: Paarden hebben een diepe behoefte aan vrijheid en streven naar onafhankelijkheid in zowel hun persoonlijke als professionele leven.
 • Sociale Vlinders: Met hun charismatische en uitgaande natuur maken Paarden gemakkelijk vrienden en zijn ze vaak het middelpunt van aandacht.
 • Energie en Passie: De energie van het Paard is aanstekelijk; ze zijn altijd in beweging, op zoek naar nieuwe avonturen.
 • Professionele Ambities: Paarden zijn ambitieus en kunnen uitblinken in leiderschap en ondernemerschap, dankzij hun onafhankelijke denken en aanpasbaarheid.
 • Relatie Dynamiek: In liefdesrelaties zoeken Paarden partners die hun behoefte aan avontuur delen en respect hebben voor hun vrijheid.
 

Dit avontuurlijke teken herinnert ons eraan dat het leven een prachtige reis is vol mogelijkheden en uitdagingen. Het is aan de de mens om deze kansen te grijpen met open hart en moedige geest.

Laat de vrije geest van het Paard je leiden naar paden van ongekende avonturen en diepe connecties. Onthoud, echte vrijheid vind je in de balans tussen avontuur en verbintenis.

Krachtdieren petra stam

🌟 Ontdek Jouw Spirituele Gids met de Krachtdierkaarten 🌟