Jaar van de Tijger: Levenslessen van een Vurige Beschermer

Ontdek hoe het Jaar van de Tijger jouw innerlijke kracht en moed kan ontwaken, een tijd van grote durf en actie
jaar van de tijger

Deze post kan affiliate links bevatten. Dit betekent dat ik een kleine commissie kan ontvangen, zonder extra kosten voor jou, als je een aankoop doet via deze links. Dank je wel voor je steun!

Inhoudsopgave

In de rijke wereld van de Chinese astrologie staat de tijger bekend als een symbool van moed, kracht, en onafhankelijkheid. Als je geboren bent in het Jaar van de Tijger, ben je waarschijnlijk avontuurlijk, energiek, en je hebt de drang om de leiding te nemen in verschillende situaties. Tijgers zijn ook gepassioneerd en kunnen zeer overtuigend zijn, met een natuurlijke flair voor het aantrekken van aandacht en het maken van indruk op anderen.

Maar, net als de tijger in het wild, heb je een onafhankelijke geest en geef je de voorkeur aan het volgen van je eigen pad, soms ten koste van alles. Dit maakt je tot een geweldige leider, maar het is ook belangrijk om geduld en empathie te cultiveren. Tijgers zijn ook bekend om hun onvoorspelbaarheid en hun soms impulsieve gedrag, wat kan leiden tot avontuur, maar ook tot onverwachte uitdagingen.

Als tijger in de Chinese horoscoop bezit je een krachtige energie die, mits goed beheerd, je kan helpen om grote hoogten te bereiken. Jouw jaar is een tijd om te brullen en je stempel op de wereld te drukken, met de moed en vastberadenheid die je van nature bezit.

(advertentie)

Het jaar van de tijger

De Chinese dierenriem, of Shengxiao, is een cyclisch schema dat twaalf dieren toewijst aan elk jaar in een cyclus van 12 jaar, elk met zijn eigen unieke karakteristieken en betekenissen. Het Chinese nieuwjaar begint niet op 1 januari, maar op een datum die varieert tussen eind januari en half februari, afhankelijk van de maankalender.

Het Jaar van de Tijger valt op de volgende data, vanaf 1900 tot iets meer dan negen jaar vooruit:

 • 1902: 8 februari 1902 – 28 januari 1903
 • 1914: 26 januari 1914 – 13 februari 1915
 • 1926: 13 februari 1926 – 1 februari 1927
 • 1938: 31 januari 1938 – 18 februari 1939
 • 1950: 17 februari 1950 – 5 februari 1951
 • 1962: 5 februari 1962 – 24 januari 1963
 • 1974: 23 januari 1974 – 10 februari 1975
 • 1986: 9 februari 1986 – 28 januari 1987
 • 1998: 28 januari 1998 – 15 februari 1999
 • 2010: 14 februari 2010 – 2 februari 2011
 • 2022: 1 februari 2022 – 21 januari 2023
 • 2034: 19 februari 2034 – 7 februari 2035

Deze data helpen je om precies te bepalen of je onder het teken van de Tijger valt, een teken dat bekend staat om zijn moed, passie, en avontuurlijke geest.

Ben je geïnteresseerd in andere tekens van de Chinese dierenriem, bezoek dan deze overzichtspagina.

Qi Gong

Ontdek hoe Chinese wijsheid je fysieke en mentale gezondheid kan transformeren met Qi gong – jouw pad naar vitaliteit en innerlijke rust.

Qi gong, in het Chinees uitgedrukt als 气功 (vereenvoudigd) of 氣功 (traditioneel) is een prachtige reis binnen de Chinese tradities die je helpt zowel je lichaam als geest te verzorgen en te versterken. Wanneer je de kunst van Qi gong beoefent, nodig je een wereld van beweging en rust uit, gericht op het harmoniseren van je innerlijke energie. 

“Makkelijker dan yoga” 

Als je hier meer over wilt weten, ga dan naar “het eeuwenoude geheim van een blakende gezondheid en een goed humeur“.

Eigenschappen van de tijger volgens de Chinese dierenriem

Tijgers zijn onverschrokken roofdieren en fantastische krachtdieren. Als je daar meer over wilt weten kun je lezen over de tijger als krachtdier

In de Chinese astrologie hebben tijgers de volgende eigenschappen:

Moed

Tijgers staan bekend om hun onverschrokken moed. Ze deinzen niet terug voor uitdagingen en zijn altijd bereid om voor hun overtuigingen en dierbaren op te komen.

Onafhankelijkheid

Een tijger houdt van vrijheid en zelfstandigheid. Ze volgen graag hun eigen pad en maken beslissingen die bij hun persoonlijke visie en behoeften passen.

Passie

Met een hart vol passie storten Tijgers zich vol overgave op hun interesses en liefdes. Hun energie is aanstekelijk en motiveert anderen.

Geïnteresseerd in een online cursus tarot?

Ben jij geïnteresseerd in een thuiscursus tarot? Leer hoe je de kaarten interpreteert en hoe je je intuïtie vergroot. De cursus is verrassend diepgaand en met een beetje oefening helpen de kaarten je met het nemen van de lastige beslissingen waar je voor staat. 

Op dit moment slechts 17 euro)*

)* er kunnen geen rechten ontleend worden aan de prijs.

 

Avontuurlijkheid

Het leven is een avontuur voor de Tijger. Ze zoeken constant naar nieuwe ervaringen en uitdagingen om hun grenzen te verleggen en hun horizon te verbreden.

Leiderschapskwaliteiten

Tijgers zijn geboren leiders. Met hun charisma, moed en vastberadenheid inspireren ze anderen en nemen ze vaak de leiding in groepsprojecten of bij het nastreven van gemeenschappelijke doelen.

Sterke en Zwakke Eigenschappen

Sterke EigenschappenZwakke Eigenschappen
MoedImpulsiviteit
OnafhankelijkheidKoppigheid
PassieNeiging tot dominantie
AvontuurlijkheidOnvoorspelbaarheid
LeiderschapIntolerantie voor falen

Deze tabel belicht de dynamische natuur van de Tijger, waarbij hun sterke eigenschappen hen tot inspirerende individuen maken, terwijl hun zwakke punten uitdagingen bieden waar ze gedurende hun leven aan kunnen werken.

(advertentie)

De tijger en de vijf elementen

In de Chinese astrologie speelt de theorie van de vijf elementen (Hout, Vuur, Aarde, Metaal, en Water) een cruciale rol bij het vormen van de persoonlijkheid en het lot van individuen. Deze elementen zijn nauw verbonden met de twaalf dieren in de dierenriem, waaronder de Tijger, en beïnvloeden hun karakter en toekomst.

Het Jaar van de Tijger en het bijbehorende element:

JaarElement
1914, 1974Hout
1926, 1986Vuur
1938, 1998Aarde
1950, 2010Metaal
1962, 2022Water
jaar van de tijger

Overzicht per element en de invloed ervan op de Tijger:

Hout Tijger

Dynamisch en Innovatief: Hout Tijgers zijn natuurlijke leiders, vol energie en innovatie. Hun charisma en vermogen om anderen te inspireren maken hen succesvol in het initiëren van nieuwe projecten.

Vuur Tijger

Gepassioneerd en Zelfverzekerd: Vuur Tijgers barsten van de passie en zelfvertrouwen. Ze hebben een krachtige aanwezigheid en kunnen ambitieuze doelen bereiken door hun vastberadenheid en doorzettingsvermogen.

Aarde Tijger

Stabiel en Betrouwbaar: Aarde Tijgers staan bekend om hun stabiliteit en betrouwbaarheid. Ze benaderen het leven met een praktische instelling en werken gestaag naar hun doelen toe.

Metaal Tijger

Vastberaden en Moedig: Metaal Tijgers zijn uitzonderlijk moedig en vastberaden. Ze zijn niet bang om risico’s te nemen en gaan uitdagingen direct aan, wat hen helpt succes te behalen.

Water Tijger

Intuïtief en Flexibel: Water Tijgers zijn gezegend met een diepe intuïtie en aanpassingsvermogen. Ze zijn empathisch en kunnen gemakkelijk connecties met anderen maken, wat hen helpt in zowel hun persoonlijke als professionele leven.

Elk element brengt unieke eigenschappen en uitdagingen met zich mee voor de Tijger, waardoor ze zich op diverse manieren kunnen ontwikkelen en groeien.

Tijger en Werk

Tijgers in de Chinese astrologie staan bekend om hun leiderschapskwaliteiten, moed en avontuurlijke geest. Ze floreren in beroepen die uitdagingen bieden en de mogelijkheid om onafhankelijk te werken. Managementposities, ondernemerschap of creatieve banen zoals marketing, kunst of schrijven passen goed bij hen, omdat deze rollen hun innovatieve ideeën en passie voor leiderschap ondersteunen. 

Aan de andere kant kunnen routine en te gedetailleerd werk, zoals administratieve taken of werk waar weinig ruimte is voor creativiteit of persoonlijke inbreng, demotiverend werken voor Tijgers. Ze hebben een natuurlijke behoefte aan een dynamische werkomgeving waarin ze hun sterke punten kunnen benutten en verkennen.

jaar van de tijger

Tijger en Relaties

Sociale Relaties

Tijgers zijn charismatisch en hebben een magnetische persoonlijkheid, waardoor ze gemakkelijk vrienden maken. Ze zijn loyaal en beschermend tegenover hun dierbaren, maar hun behoefte aan onafhankelijkheid en avontuur kan soms botsen met hechte sociale banden. Ze waarderen vriendschappen die hen de vrijheid geven om te zijn wie ze zijn, zonder beperkingen.

Liefdesrelaties

In liefdesrelaties zijn Tijgers gepassioneerd en toegewijd, maar ze hebben iemand nodig die hun behoefte aan avontuur en onafhankelijkheid begrijpt. De beste matches binnen de Chinese horoscoop zijn vaak het Paard en de Hond. Het Paard deelt de liefde voor avontuur en vrijheid, wat zorgt voor een dynamische en stimulerende relatie. 

De Hond biedt loyaliteit en een diep gevoel van veiligheid, waardoor de Tijger zich geliefd en gewaardeerd voelt. Minder compatibele tekens zijn de Aap en de Slang, wiens sluwheid en voorzichtigheid kunnen botsen met de directe en impulsieve aard van de Tijger.

(advertentie)

Kleuren die bij de tijger passen

Tijgers in de Chinese astrologie resoneren sterk met bepaalde kleuren en getallen die hun energie en karaktereigenschappen weerspiegelen. Deze symbolen kunnen geluk en harmonie brengen in het leven van een Tijger.

De kleuren die bijzonder goed passen bij de Tijger zijn groen, blauw en oranje. 

 • Groen staat symbool voor groei, vernieuwing en de natuurlijke energie van de Tijger. Het helpt hen om hun ambities te verwezenlijken en persoonlijke groei te bevorderen. 
 • Blauw vertegenwoordigt rust, wijsheid en vertrouwen; het brengt kalmte in hun soms stormachtige leven en helpt bij het maken van doordachte beslissingen.
 • Oranje staat voor enthousiasme, geluk en sociale connecties; het versterkt de natuurlijke charme en de kracht van de Tijger om anderen te inspireren.

Geluksgetallen voor de tijger

De geluksgetallen voor de Tijger zijn 1, 3 en 4.

Het getal 1 staat voor leiderschap en onafhankelijkheid, twee kwaliteiten die een Tijger natuurlijk bezit. Het benadrukt het unieke pad van de Tijger en zijn vermogen om op eigen benen te staan.

Het getal 3 symboliseert creativiteit, vreugde en sociale interactie, waardoor het de perfecte match is voor de dynamische en extraverte aard van de Tijger.

4 staat voor stabiliteit, orde en het opbouwen van een solide fundament voor de toekomst, iets wat Tijgers kunnen nastreven om hun soms wispelturige leven in balans te brengen.

jaar van de tijger

De Tijger in het Jaar van de Draak

Het Jaar van de Draak is een periode vol energie en dynamiek in de Chinese astrologie, een tijd die voor de Tijger zowel spannende kansen als uitdagingen kan brengen. Laten we deze dynamiek verder verkennen.

Nieuwe Mogelijkheden

Voor Tijgers biedt het Jaar van de Draak een golf van nieuwe mogelijkheden, vooral op professioneel vlak en in persoonlijke ontwikkeling. De Draak brengt een sterke drang naar expansie en groei, wat Tijgers kan inspireren om ambitieuze doelen te stellen en nieuwe projecten te starten. Het is een uitstekend jaar om risico’s te nemen en buiten de gebaande paden te treden.

Uitdagingen

Echter, de krachtige energie van de Draak kan ook leiden tot conflicten en confrontaties, vooral voor de impulsieve Tijger. Het is belangrijk om geduld te bewaren en goed na te denken alvorens te handelen. Uitdagingen kunnen voorkomen in de vorm van competitie op het werk of meningsverschillen in persoonlijke relaties. Tijgers moeten streven naar diplomatie en open communicatie om deze hindernissen te overwinnen.

Relaties

In relaties kan het Jaar van de Draak zowel harmonie als spanning brengen voor Tijgers. De passie en energie van dit jaar kunnen bestaande relaties verdiepen, maar de drang naar vrijheid en onafhankelijkheid van de Tijger kan ook tot frictie leiden. Het is een tijd om aan relatievaardigheden te werken, flexibiliteit te tonen en de banden met dierbaren te versterken.

Financiën

Financieel gezien kan het Jaar van de Draak fluctuerende vooruitzichten bieden voor Tijgers. De neiging om groots te denken en te investeren in nieuwe ondernemingen kan lucratief zijn, maar het is essentieel om realistisch te blijven en financieel advies in te winnen. Voorzichtigheid met uitgaven en het vermijden van impulsieve financiële beslissingen is cruciaal.

Reflectie en Groei

Het Jaar van de Draak is een krachtige tijd voor zelfreflectie en persoonlijke groei voor Tijgers. Het stimuleert hen om hun innerlijke kracht en potentieel te herontdekken en te gebruiken. Het is een periode om te leren van zowel successen als mislukkingen en om een dieper begrip van zichzelf en hun plaats in de wereld te ontwikkelen.

Voor Tijgers kan het Jaar van de Draak een transformerende periode zijn, gevuld met de belofte van nieuwe avonturen en de kans om zowel intern als extern te groeien. Door de uitdagingen met moed en wijsheid aan te gaan, kunnen Tijgers dit jaar benutten om hun dromen na te jagen en hun leven verder te verrijken.

Samenvatting: Key-Takeaways

 • Innerlijke Kracht en Moed: Het Jaar van de Tijger is een tijd om je innerlijke kracht en moed te erkennen en te gebruiken om vooruitgang te boeken in je leven.
 • Passie en Energie: Tijgers bezitten een ongeëvenaarde passie en energie, die hen in staat stelt ambitieuze doelen te bereiken en anderen te inspireren.
 • Onafhankelijkheid en Avontuur: Een liefde voor onafhankelijkheid en avontuur kenmerkt de Tijger, maar vereist balans en wijsheid om succesvol te navigeren door relaties en carrières.
 • Uitdagingen en Groei: Het leven van een Tijger is gevuld met uitdagingen die, indien goed beheerd, kunnen leiden tot significante persoonlijke groei en succes.
 • Compatibiliteit en Relaties: In relaties en vriendschappen zoeken Tijgers naar diegenen die hun behoefte aan vrijheid respecteren en die een aanvullende energie bieden.

In het rijk van uitdagingen en avontuur ligt de ware kracht van de tijger. Grijp de dag met de moed van een Tijger, en jouw dromen zullen werkelijkheid worden.

Krachtdieren petra stam

🌟 Ontdek Jouw Spirituele Gids met de Krachtdierkaarten 🌟