Jaar van de Geit: Het Geheim van Empathie en Artistieke Inspiratie

Leer hoe mensen geboren in het Jaar van de Geit natuurlijke harmonie en vrede uitstralen.
Jaar van de geit

Deze post kan affiliate links bevatten. Dit betekent dat ik een kleine commissie kan ontvangen, zonder extra kosten voor jou, als je een aankoop doet via deze links. Dank je wel voor je steun!

Inhoudsopgave

Het Jaar van de Geit is een periode die ons uitnodigt om de diepten van onze creativiteit en de kracht van zachtheid te verkennen.

In de Chinese astrologie staat de Geit symbool voor vrede, harmonie en een artistieke natuur. Mensen geboren onder dit teken zijn vaak zachtaardig, empathisch en hebben een voorliefde voor kunst en schoonheid. Ze bezitten een uniek vermogen om conflicten te vermijden en streven altijd naar harmonie in hun omgeving.

 

Het Jaar van de Geit

De Chinese dierenriem, een cyclisch astrologisch systeem, deelt de tijd in een cyclus van 12 jaren, elk vertegenwoordigd door een specifiek dier. Dit unieke systeem weerspiegelt de invloed van deze dieren op onze persoonlijkheden en levensloop. Het Chinese nieuwjaar start niet op 1 januari, maar valt op een nieuwe maan tussen 21 januari en 20 februari en markeert zo het begin van het nieuwe dierenriemteken.

Hieronder vind je de start- en einddata van het Jaar van de Geit vanaf 1900 tot over negen jaar:

 • 13 februari 1907 – 1 februari 1908
 • 1 februari 1919 – 19 februari 1920
 • 17 februari 1931 – 5 februari 1932
 • 5 februari 1943 – 24 januari 1944
 • 24 januari 1955 – 11 februari 1956
 • 9 februari 1967 – 29 januari 1968
 • 28 januari 1979 – 15 februari 1980
 • 15 februari 1991 – 3 februari 1992
 • 1 februari 2003 – 21 januari 2004
 • 19 februari 2015 – 7 februari 2016
 • 6 februari 2027 – 25 januari 2028

Deze periodes nodigen ons uit om de zachtheid, creativiteit en harmonie die het teken van de Geit symboliseert, te omarmen en te integreren in ons dagelijks leven.

Eigenschappen van de Geit

Creativiteit

De Geit is gezegend met een ongekende creativiteit. Dit teken vindt vreugde en voldoening in artistieke expressie, of het nu gaat om schilderen, schrijven of ontwerpen.

Empathie

Mensen geboren in het Jaar van de Geit staan bekend om hun empathische aard. Ze kunnen zich gemakkelijk in de gevoelens van anderen inleven, wat hen uitstekende vrienden en partners maakt.

Diplomatie

De Geit hanteert diplomatie om conflicten te vermijden. Dit teken weet hoe het met delicate situaties om moet gaan, waardoor harmonie bewaard blijft.

Flexibiliteit

Geiten zijn opmerkelijk flexibel en kunnen zich aanpassen aan veranderende omstandigheden. Deze aanpassingsvermogen maakt hen veerkrachtig in het gezicht van uitdagingen.

Vredelievendheid

Het Jaar van de Geit benadrukt de waarde van vrede en kalmte. Mensen van dit teken zoeken naar vredige oplossingen en vermijden graag onnodige confrontaties.

Onafhankelijkheid

Ondanks hun zachte aard hebben Geiten een sterke onafhankelijke streep. Ze volgen hun pad en laten zich niet gemakkelijk beïnvloeden door de meningen van anderen.

Hieronder een tabel met de sterke en zwakke eigenschappen van de Geit:

Sterke EigenschappenZwakke Eigenschappen
CreatiefOvergevoelig
EmpathischBesluiteloos
DiplomatiekNeiging tot afhankelijkheid
FlexibelWeerstand tegen verandering
VredelievendPessimistisch onder druk
OnafhankelijkKoppig

Deze mix van eigenschappen maakt de Geit een uniek en fascinerend teken binnen de Chinese astrologie, gekenmerkt door een rijke innerlijke wereld en een diep begrip van de menselijke natuur.

Geit en de Vijf Elementen

In de Chinese astrologie spelen de vijf elementen – Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water – een cruciale rol in het bepalen van de eigenschappen en het lot van individuen, gebaseerd op hun geboortejaar. Elk element brengt unieke kwaliteiten en invloeden met zich mee, die de basiskenmerken van de dierenriemtekens verder verfijnen en differentiëren.

Hieronder vind je een overzicht van de jaren van de Geit, gekoppeld aan hun corresponderende elementen, vanaf 1900:

JaarElement
1907, 1967Vuur
1919, 1979Aarde
1931, 1991Metaal
1943, 2003Water
1955, 2015Hout

Invloed van de elementen

Vuur Geit

Vuur Geiten zijn gepassioneerd en energiek. Dit element geeft hen een dynamische en enthousiaste persoonlijkheid, met een sterke drang naar zelfexpressie. Ze zijn vaak ambitieus en gedreven in hun doelen, maar hun warmte en charme zorgen ervoor dat ze geliefd zijn bij anderen. Vuur versterkt hun creativiteit en kan leiden tot succes in artistieke beroepen.

Aarde Geit

Aarde Geiten staan met beide benen stevig op de grond en zijn praktisch ingesteld. Dit element brengt stabiliteit en betrouwbaarheid in hun karakter. Ze zijn geduldig, verantwoordelijk en hebben een sterke zin voor familie en thuis. Aarde versterkt hun vermogen om te zorgen voor anderen en bevordert een sterke ethische houding in hun persoonlijke en professionele leven.

Metaal Geit

Metaal Geiten zijn vastberaden en veerkrachtig. Het Metaal element verleent hen kracht en de moed om uitdagingen het hoofd te bieden. Ze hebben een sterke wil en zijn niet bang om moeilijke beslissingen te nemen. Metaal maakt hen ook meer zelfbewust en helpt hen bij het stellen en bereiken van hoge doelen, vooral in hun carrière.

Water Geit

Water Geiten zijn flexibel en aanpassingsvermogen. Dit element maakt hen empathisch en intuïtief, met een diep begrip van de emoties van anderen. Ze zijn communicatief sterk en hebben een natuurlijke neiging tot zorgzaamheid. Water bevordert hun creatieve talenten en helpt hen bij het vormen van betekenisvolle relaties in zowel hun persoonlijke als professionele leven.

Hout Geit

Hout Geiten zijn vriendelijk en coöperatief. Het Hout element versterkt hun natuurlijke neiging tot vriendelijkheid en ondersteuning van anderen. Ze werken goed in teamverband en streven naar harmonie in hun omgeving. Hout Geiten zijn vaak milieubewust en hebben een passie voor het verzorgen van de aarde en haar bewoners.

Elk element brengt dus zijn eigen unieke kwaliteiten en invloeden naar het teken van de Geit, wat zorgt voor een rijke variëteit binnen dit zodiakteken.

Geit en Werk

Mensen geboren in het Jaar van de Geit bloeien op in beroepen die ruimte bieden voor creatieve expressie en waar ze hun sterke sociale vaardigheden kunnen benutten. Ze zijn uitstekend in rollen die empathie vereisen, zoals counseling, onderwijs, of zorg. Hun artistieke neiging maakt hen ook geschikt voor carrières in de kunst, mode, of interieurontwerp, waar ze hun creatieve visie tot leven kunnen brengen.

Aan de andere kant, beroepen met een hoge druk, strikte regels of die een agressieve competitie vereisen, passen minder goed bij de Geit. Hun zachtaardige natuur kan ervoor zorgen dat ze zich overweldigd voelen in een agressieve omgeving of in banen die snelle, harde besluitvorming eisen. 

De Geit heeft een omgeving nodig waar ze zich emotioneel ondersteund voelen en waar waardering is voor hun unieke bijdragen, in plaats van plaatsen waar de nadruk ligt op competitie en resultaten boven relaties.

Geit en Relaties

De Geit in de Chinese astrologie staat bekend om zijn zachtaardige en empathische natuur, wat diepe sporen trekt in zowel sociale als liefdesrelaties.

Sociale Relaties

In sociale kringen is de Geit het hart van empathie en begrip. Mensen geboren onder dit teken trekken anderen aan door hun warmte en vriendelijkheid. Ze zijn uitstekende luisteraars en staan altijd klaar om te helpen, wat hen geliefd maakt bij vrienden. Hun neiging om harmonie te bewaren, maakt ze soms vatbaar voor het mijden van confrontaties, wat kan leiden tot een onuitgesproken ongenoegen als hun grenzen worden overschreden.

Liefdesrelaties

In de liefde zijn Geiten romantisch en dromerig. Ze verlangen naar een partner die hun emotionele diepte begrijpt en waarmee ze een diepe, betekenisvolle connectie kunnen delen. Geiten hebben de neiging om zich sterk te hechten aan hun partners en zoeken stabiliteit en veiligheid in relaties.

De beste match voor een Geit komt vaak uit de tekens Konijn, Paard of Varken. Het Konijn, eveneens een liefhebber van harmonie, biedt de Geit de nodige emotionele steun en begrip. Het Paard, met zijn avontuurlijke geest, brengt dynamiek en opwinding in de relatie, wat de soms aan huis gebonden Geit kan waarderen. Het Varken, bekend om zijn tolerantie en kracht, biedt een veilige haven voor de Geit, waar ze hun kwetsbaarheden kunnen delen zonder oordeel.

Deze dynamieken creëren een evenwicht waarbij de Geit zich zowel gewaardeerd als beschermd voelt, wat essentieel is voor het opbouwen van een liefdevolle en langdurige relatie.

Geit: Kleuren en Getallen

Mensen geboren in het Jaar van de Geit hebben affiniteit met bepaalde kleuren en getallen die hun natuurlijke energieën versterken en positieve invloeden aantrekken. Deze voorkeuren zijn diep geworteld in de Chinese astrologie en bieden inzichten in hoe de Geit het beste harmonie en succes kan bevorderen in hun leven.

Kleuren

 • Groen: Staat voor groei, vernieuwing, en vitaliteit. Groen weerspiegelt de behoefte van de Geit aan balans en harmonie, en stimuleert hun creatieve energie.
 • Roze: Symboliseert liefde, zorgzaamheid, en zelfzorg. Roze ondersteunt de natuurlijke neiging van de Geit tot empathie en het opbouwen van sterke, liefdevolle relaties.
 • Paars: Geassocieerd met spiritualiteit en intuïtie. Paars versterkt de mystieke kant van de Geit, waardoor ze hun innerlijke wijsheid en creatieve inspiratie kunnen verdiepen.

Getallen

 • 2 en 7: Deze getallen resoneren met harmonie en spiritualiteit, aspecten die centraal staan in het leven van de Geit. Ze brengen geluk en vredige energieën, wat helpt bij het cultiveren van positieve relaties en het vinden van innerlijke rust.
 • Combinaties van 2 en 7, zoals 22 of 77, versterken deze effecten en moedigen de Geit aan om te streven naar evenwicht in hun persoonlijke en professionele leven.

Deze kleuren en getallen spelen een subtiele, doch significante rol in het versterken van de natuurlijke kwaliteiten van de Geit. Het omarmen van deze elementen in hun dagelijks leven kan de Geit helpen om hun pad naar succes en tevredenheid te smeden, terwijl ze trouw blijven aan hun innerlijke natuur.

Geit in het Jaar van de Draak

Het Jaar van de Draak brengt voor de Geit een tijd van dynamiek en verandering, gekenmerkt door nieuwe mogelijkheden, maar ook uitdagingen. Laten we eens kijken hoe deze periode de Geit beïnvloedt op verschillende levensgebieden.

Nieuwe Mogelijkheden

Voor de Geit opent het Jaar van de Draak deuren naar nieuwe horizonten. Gedreven door de energieke en ambitieuze draak, vindt de Geit zichzelf vaak in situaties die hun creativiteit en innovatie aanmoedigen. Het is een uitstekende tijd voor persoonlijke ontwikkeling en het verkennen van nieuwe passies.

Uitdagingen

De krachtige en soms onvoorspelbare energie van de Draak kan voor de vredelievende Geit overweldigend zijn. Geiten kunnen zich gedwongen voelen om sneller te bewegen dan hun comfortabel is, wat stress en angst kan veroorzaken. Het is belangrijk voor de Geit om balans te vinden en niet te verstrikt te raken in de chaos die de Draak kan brengen.

Relaties

In relaties kan het Jaar van de Draak voor de Geit zowel verrijkend als uitdagend zijn. De dynamische Draakenergie moedigt sociale interacties en nieuwe vriendschappen aan, maar kan ook bestaande relaties onder druk zetten. Geiten doen er goed aan om open en eerlijk te communiceren met hun dierbaren om misverstanden te voorkomen.

Financiën

Het Jaar van de Draak kan financiële groei signaleren voor de Geit, dankzij de durf van de Draak. Echter, deze periode vereist ook voorzichtigheid; de neiging van de Draak tot grootse gebaren en risico’s kan de normaal conservatieve Geit uit hun financiële comfortzone duwen. Een evenwichtige benadering van nieuwe investeringen of uitgaven is cruciaal.

Reflectie en Groei

Ten slotte is het Jaar van de Draak voor de Geit een tijd van reflectie en persoonlijke groei. De ervaringen en uitdagingen van dit jaar bieden waardevolle lessen die de Geit kunnen helpen hun zelfbewustzijn te vergroten en hun pad in het leven te verfijnen. Het omarmen van de Draak’s moed en vitaliteit kan de Geit inspireren om hun dromen na te jagen met vernieuwde passie en vastberadenheid.

Conclusie

In dit artikel hebben we de veelzijdige en fascinerende wereld van de Geit in de Chinese astrologie verkend. Van de invloed van de vijf elementen op hun karakter tot de manier waarop ze navigeren in werk, relaties, en specifieke jaren zoals het Jaar van de Draak, biedt de Geit ons unieke inzichten in de kracht van zachtheid, creativiteit, en empathie.

 • Creativiteit en Kunstzinnigheid: De Geit floreert in creatieve en artistieke omgevingen, waar hun natuurlijke talenten tot uiting kunnen komen.
 • Empathie en Relaties: In relaties blinkt de Geit uit door hun empathische natuur, zowel in vriendschappen als in liefdesrelaties, en ze vinden een goede match bij het Konijn, Paard, en Varken.
 • Flexibiliteit en Uitdagingen: De Geit toont een bewonderenswaardige flexibiliteit in het gezicht van uitdagingen, vooral in dynamische tijden zoals het Jaar van de Draak.
 • Werk en Onafhankelijkheid: Op het werk doet de Geit het best in beroepen die hun onafhankelijkheid en creatieve vaardigheden benutten, terwijl ze minder geschikt zijn voor hoogdruk omgevingen.

Boodschap voor de geit:

Laat je pad altijd verlicht worden door de sterren van creativiteit en mededogen. Het zachte gefluister van je hart is je trouwste gids.

Krachtdieren petra stam

🌟 Ontdek Jouw Spirituele Gids met de Krachtdierkaarten 🌟