Jaar van de slang – Diepe Intuïtie en Geheime Kennis

Het Jaar van de Slang staat in het teken van spirituele ontwaking en het ontsluiten van verborgen talenten.
jaar van de slang

Deze post kan affiliate links bevatten. Dit betekent dat ik een kleine commissie kan ontvangen, zonder extra kosten voor jou, als je een aankoop doet via deze links. Dank je wel voor je steun!

Inhoudsopgave

Het Jaar van de Slang in de Chinese astrologie wordt geassocieerd met wijsheid, mysterie en intuïtie.

Mensen die onder dit teken geboren zijn, staan bekend om hun diepe en filosofische manier van denken, vaak in staat om verder te kijken dan wat voor de hand ligt.

Slangen zijn strategisch, slim, en hebben een ongeëvenaarde behendigheid in het navigeren door zowel fysieke als emotionele landschappen. Ze bezitten een intrigerende mix van charisma en mysterie, wat hen zowel boeiend als soms ongrijpbaar maakt.

In de Chinese horoscoop symboliseert de Slang transformatie en vernieuwing, herinnerend aan de cyclus van de natuur waarin einde en begin naadloos in elkaar overgaan.

Dit dier leert ons over de kunst van het subtiele, het belang van strategisch denken en de waarde van geduld om onze doelen te bereiken.

Qi Gong

Ontdek hoe Chinese wijsheid je fysieke en mentale gezondheid kan transformeren met Qi gong – jouw pad naar vitaliteit en innerlijke rust.

Qi gong, in het Chinees uitgedrukt als 气功 (vereenvoudigd) of 氣功 (traditioneel) is een prachtige reis binnen de Chinese tradities die je helpt zowel je lichaam als geest te verzorgen en te versterken. Wanneer je de kunst van Qi gong beoefent, nodig je een wereld van beweging en rust uit, gericht op het harmoniseren van je innerlijke energie. 

“Makkelijker dan yoga” 

Als je hier meer over wilt weten, ga dan naar “het eeuwenoude geheim van een blakende gezondheid en een goed humeur“.

Het jaar van de slang

De Chinese dierenriem, een cyclus van 12 jaar, wordt elk jaar vertegenwoordigd door een specifiek dier, elk met zijn eigen unieke kenmerken en invloeden. Deze cyclus is een essentieel onderdeel van de Chinese cultuur en astrologie, beïnvloedend persoonlijkheid, relaties, en zelfs toekomstvoorspellingen.

Het Chinese Nieuwjaar valt niet op een vaste datum, maar varieert elk jaar, afhankelijk van de maancyclus, meestal tussen 21 januari en 20 februari. Het markeert het begin van het Chinese zonne-lunaire jaar.

Hieronder volgt een lijst met de precieze start- en einddata van het Jaar van de Slang vanaf 1900 tot over 9 jaar:

 • 1905: 4 februari 1905 – 24 januari 1906
 • 1917: 23 januari 1917 – 10 februari 1918
 • 1929: 10 februari 1929 – 29 januari 1930
 • 1941: 27 januari 1941 – 14 februari 1942
 • 1953: 14 februari 1953 – 2 februari 1954
 • 1965: 2 februari 1965 – 20 januari 1966
 • 1977: 18 februari 1977 – 6 februari 1978
 • 1989: 6 februari 1989 – 26 januari 1990
 • 2001: 24 januari 2001 – 11 februari 2002
 • 2013: 10 februari 2013 – 30 januari 2014
 • 2025: 29 januari 2025 – 16 februari 2026

Deze data bieden een raamwerk voor het begrijpen van hoe het Jaar van de Slang zich verhoudt tot de Chinese astrologische cyclus en bieden inzicht in de periodieke invloeden die aan elk van deze jaren zijn verbonden.

Ben je geïnteresseerd in de andere tekens van de Chinese dierenriem, bezoek dan deze overzichtspagina.

(advertentie)

Eigenschappen van de Slang

Intuïtief Begrip

De Slang bezit een diep intuïtief begrip van zijn omgeving, waardoor ze onderliggende waarheden en motieven kunnen aanvoelen die voor anderen verborgen blijven.

Wijsheid

Wijsheid is een kernkenmerk van de Slang, gekenmerkt door een rijk innerlijk leven en de neiging tot reflectie. Ze zijn vaak inzichtelijk en bedachtzaam, met een voorkeur voor diepgaande kennis.

Charismatisch

Met een natuurlijke charme en een intrigerende aanwezigheid trekt de Slang moeiteloos de aandacht en bewondering van anderen, vaak zonder dit bewust na te streven.

Onafhankelijk

Slangen waarderen hun onafhankelijkheid hoog en navigeren het leven op hun voorwaarden. Ze vertrouwen sterk op hun oordeel en capaciteiten.

Strategisch Denkvermogen

Een strategisch denkvermogen stelt de Slang in staat complexe situaties en problemen te analyseren en effectieve oplossingen te bedenken, vaak meerdere stappen vooruitdenkend.

Geheimzinnig

De Slang kan geheimzinnig en gereserveerd zijn, waardoor ze niet altijd makkelijk te doorgronden zijn. Deze mystiek draagt bij aan hun charme en aantrekkingskracht.

Transformatief

De Slang staat symbool voor transformatie, in staat om door levensfases en uitdagingen heen te groeien en zichzelf opnieuw uit te vinden.

Sterke en Zwakke Eigenschappen

Sterke EigenschappenZwakke Eigenschappen
IntuïtieGeheimzinnigheid
WijsheidJaloezie
CharismaWantrouwen
OnafhankelijkheidNeiging tot isolatie
Strategisch denkvermogenOver-analyseren
Transformatief vermogenWeerstand tegen verandering (paradoxaal genoeg)

De Slang in de Chinese astrologie belichaamt een complexiteit die zowel bewonderenswaardig als uitdagend kan zijn. Hun kracht ligt in hun vermogen om diep te begrijpen en te transformeren, terwijl hun uitdagingen vaak voortkomen uit hun neiging tot introspectie en geheimhouding.

Geïnteresseerd in een online cursus tarot?

Ben jij geïnteresseerd in een thuiscursus tarot? Leer hoe je de kaarten interpreteert en hoe je je intuïtie vergroot. De cursus is verrassend diepgaand en met een beetje oefening helpen de kaarten je met het nemen van de lastige beslissingen waar je voor staat. 

Op dit moment slechts 17 euro)*

)* er kunnen geen rechten ontleend worden aan de prijs.

 

De Chinese slang en de vijf elementen

In de Chinese astrologie spelen de vijf elementen – Hout, Vuur, Aarde, Metaal, en Water – een cruciale rol in het verder definiëren van de karakteristieken en het lot van elk dier in de dierenriem, inclusief de Slang. Elk element brengt zijn unieke eigenschappen en invloeden mee, waardoor de specifieke kenmerken van een dier in een bepaald jaar versterkt of verzacht kunnen worden.

Tabel van het Jaar van de Slang en het Bijbehorende Element

JaarElement
1929Aarde
1941Metaal
1953Water
1965Hout
1977Vuur
1989Aarde
2001Metaal
2013Water
2025Hout

Overzicht per Element en de Invloed op de Slang

Hout Slang

De Hout Slang is warmer en meer benaderbaar dan de andere typen. Dit element versterkt hun sociale vaardigheden, empathie, en de neiging om anderen te helpen. Ze zijn creatief en blijven groeien door hun ervaringen.

Vuur Slang

Vuur geeft de Slang meer dynamiek, passie en energie. Deze Slangen zijn assertiever, ambitieuzer en hebben de neiging om risico’s te nemen. Hun charisma is bijzonder sterk, en ze hebben een onmiskenbare aanwezigheid.

Aarde Slang

De Aarde Slang is het meest geaard en stabiel. Dit element brengt een verhoogde verantwoordelijkheidszin, praktische instelling, en betrouwbaarheid. Ze zijn geduldig en werken gestaag aan hun doelen, vaak met succes op de lange termijn.

(advertentie)

Metaal Slang

Metaal verhoogt de Slang’s vastberadenheid, kracht en de capaciteit voor zelfreflectie. Deze Slangen zijn ambitieus, gefocust, en hebben een krachtige wil. Ze kunnen ook onbuigzaam zijn en hoge eisen aan zichzelf en anderen stellen.

Water Slang

Water Slangen zijn de meest intuïtieve en aanpasbare van alle Slangen. Dit element versterkt hun emotionele intelligentie, communicatieve vaardigheden, en flexibiliteit. Ze zijn empathisch en hebben een diep begrip van anderen, maar kunnen soms ook overgevoelig zijn.

Het teken van de Slang en Werk

Mensen geboren in het Jaar van de Slang excelleren in beroepen die diepgaande analyse, strategisch denken, en creativiteit vereisen. Dankzij hun intuïtie en vermogen om onder de oppervlakte te kijken, zijn ze uitstekend geschikt voor rollen in onderzoek, psychologie, en zelfs mysterieuze of esoterische velden. Slangen hebben ook een aangeboren gevoel voor esthetiek, wat ze geschikt maakt voor carrières in kunst, design, of mode. Hun onafhankelijkheid en strategische aanpak maken hen tot goede ondernemers of managers.

Aan de andere kant zijn beroepen met veel routine, transparantie, of die een hoge mate van emotionele expressie vereisen, minder geschikt voor Slangen. Ze kunnen zich gevangen voelen in te voorspelbare of openlijke omgevingen, waar hun natuurlijke neiging tot geheimzinnigheid en strategie niet tot zijn recht komt. Beroepen in directe verkoop, klantenservice of elk ander veld dat constante directe communicatie en snelle emotionele respons vereist, kunnen als beperkend of onbevredigend worden ervaren.

Slang en Relaties

Sociale Relaties

In sociale relaties tonen Slangen zich als charismatisch en intrigerend, vaak omringd door een aura van mysterie. Ze zijn selectief in het kiezen van vrienden en geven de voorkeur aan kwaliteit boven kwantiteit. Slangen zijn loyaal en ondersteunend aan degenen die ze dichtbij houden, maar kunnen ook gereserveerd en privé zijn, zelden hun ware zelf volledig onthullend.

Liefdesrelaties

In liefdesrelaties zijn Slangen gepassioneerd en diepgaand, met een verlangen naar intensiteit en emotionele verbinding. Ze kunnen echter ook jaloers en bezitterig zijn, wat spanningen kan veroorzaken. De Os en de Haan passen goed bij de Slang.
De Os biedt de stabiliteit en toewijding die Slangen waarderen, terwijl de Haan hun diepere intellectuele en esthetische interesses deelt.
Samen kunnen deze tekens een harmonieuze balans vinden, waarbij elk de ander aanvult en ondersteunt in een wederzijds begripvolle relatie.

jaar van de slang

Slang: Kleuren en Getallen

In de Chinese astrologie worden bepaalde kleuren en getallen gezien als gelukbrengend of juist ongelukkig voor elk dierenteken, waaronder de Slang. Deze kleuren en getallen kunnen variëren, afhankelijk van de bron, maar er zijn enkele algemeen geaccepteerde associaties die het spirituele en materiële welzijn van de Slang kunnen beïnvloeden.

Gelukkige Kleuren

 • Zwart symboliseert mysterie, kracht en elegantie. Het resoneert goed met de natuurlijke neigingen van de Slang naar introspectie en hun voorkeur voor diepgaande kennis.
 • Rood staat voor passie, geluk en liefde. Het stimuleert de energieke en ambitieuze aspecten van de Slang, brengend passie en kracht in hun inspanningen.
 • Geel vertegenwoordigt wijsheid, balans en harmonie. Het kan de intellectuele en analytische vaardigheden van de Slang ondersteunen, en brengt licht in hun soms te complexe innerlijke wereld.

Gelukkige Getallen

 • 2 en 8 zijn getallen die geluk en voorspoed beloven voor de Slang. De nummer 2 symboliseert harmonie en evenwicht, essentieel voor de emotionele en spirituele gezondheid van de Slang. Het getal 8 staat bekend om zijn associatie met rijkdom en succes, resoneren met de ambitieuze en doelgerichte aard van de Slang.

Deze kleuren en getallen kunnen fungeren als een gids of een bron van inspiratie voor de Slang, hen helpend om harmonie te vinden in zowel hun persoonlijke als professionele leven. Door zich te omringen met deze elementen, kunnen Slangen hun natuurlijke kwaliteiten versterken en mogelijk meer geluk en voorspoed aantrekken.

Slang in het Jaar van de Draak

Het Jaar van de Draak is een periode vol energie, grootsheid en dynamiek. Voor de Slang, een teken dat zowel wijsheid als voorzichtigheid hoog in het vaandel draagt, kan dit jaar een mix van fascinerende mogelijkheden en uitdagingen met zich meebrengen.

Nieuwe Mogelijkheden

Het dynamische Draak-jaar opent deuren naar nieuwe kansen voor de Slang, vooral op professioneel en persoonlijk vlak. De expansieve energie van de Draak moedigt de Slang aan om groot te dromen en buiten hun comfortzone te treden. Het is een uitstekende tijd voor de Slang om te netwerken en projecten te starten die voorheen te ambitieus leken.

Uitdagingen

Met grote kansen komen ook significante uitdagingen. De krachtige en soms onvoorspelbare energie van de Draak kan de normaal gesproken kalme en berekende Slang overweldigen. Het is belangrijk voor de Slang om hun strategisch denken te gebruiken en niet impulsief te handelen. Het evenwicht bewaren tussen ambitie en realiteitszin is cruciaal.

(advertentie)

Relaties

Op het vlak van relaties kan het Jaar van de Draak zowel versterkende als destabiliserende effecten hebben voor de Slang. De sociale kring van de Slang kan uitbreiden, en bestaande relaties kunnen intensiveren. Echter, de Slang moet oppassen voor misverstanden en communicatieproblemen, vooral omdat de energie van de Draak tot overhaaste beslissingen kan leiden.

Financiën

Het Jaar van de Draak is vaak een tijd van financiële groei, maar ook van verhoogde uitgaven. Voor de Slang is het essentieel om hun natuurlijke voorzichtigheid niet te verliezen in de opwinding van het moment. Investeren in langdurige projecten of het zoeken naar advies bij financiële beslissingen kan helpen om de balans te bewaren.

Reflectie en Groei

Ten slotte biedt het Jaar van de Draak de Slang een unieke kans voor diepgaande persoonlijke reflectie en groei. De energie van dit jaar kan helpen om verborgen passies te onthullen en de Slang aanmoedigen om hun ware potentieel te realiseren. Het is een tijd om te leren van de dynamiek en de uitdagingen, en om deze ervaringen te gebruiken als springplank voor toekomstige successen.

Samengevat is het Jaar van de Draak voor de Slang een periode van grootsheid en transformatie, met volop kansen voor vooruitgang en zelfontdekking. Door hun inherente wijsheid en strategische aanpak te gebruiken, kan de Slang navigeren door de uitdagingen en het meeste halen uit de kansen die dit energieke jaar biedt.

Samenvatting

 • Intuïtie en Wijsheid: De Slang bezit een diepe intuïtie en wijsheid, waardoor ze onderliggende waarheden kunnen aanvoelen en strategisch kunnen navigeren door het leven.
 • Professionele en Persoonlijke Groei: De Slang floreert in omgevingen die creativiteit en diepgaande analyse vereisen, maar moet oppassen voor te routinematige of emotioneel veeleisende situaties.
 • Relatie Dynamiek: In relaties is de Slang gepassioneerd en loyaal, maar moet werken aan het behouden van open communicatie en het vermijden van jaloezie.
 • Gelukkige Kleuren en Getallen: Zwart, rood, en geel, samen met de getallen 2 en 8, brengen geluk en voorspoed voor de Slang.
 • Jaar van de Draak: Een periode van grote kansen en uitdagingen, waarin de Slang kan groeien door strategisch te handelen en hun ambities in balans te houden met realisme.

 

Vertrouw op de stille wijsheid van je hart. Het pad van de Slang is verlicht met intuïtie en doordachte keuzes. Laat je innerlijke stem je leiden naar onverwachte schatten.

Top: Lees meer over de slang als krachtdier

Krachtdieren petra stam

🌟 Ontdek Jouw Spirituele Gids met de Krachtdierkaarten 🌟