Wat is je krachtdier? Zo kom je erachter!

wat is jouw krachtdier?

Deze post kan affiliate links bevatten. Dit betekent dat ik een kleine commissie kan ontvangen, zonder extra kosten voor jou, als je een aankoop doet via deze links. Dank je wel voor je steun!

Inhoudsopgave

Hoe weet je wat jouw krachtdier is?

Toen ik een stilte wandeling in de bossen rond Austerlitz maakte, vloog een roofvogel een stuk met me mee. Het bleek een buizerd te zijn. Ik voelde dat dit een betekenis had en toen ik de spirituele boodschap van dit krachtdier las, bleek dit uitstekend aan te sluiten bij de situatie waarin ik me op dat moment bevond. Het beantwoordde de vraag waar ik tijdens de stiltewandeling over aan het mediteren was.

Vorige week maakte ik met mijn vriendin een wandeling langs een meer. Zij bleek zij telkens een rode libelle te zien. Het bijzondere was, dat ik die libelle niet zag, zelfs niet als ze me erop wees. De libelle bleek haar specifieke boodschapper te zijn en toen we de betekenis op deze site lazen, bleek het precies op haar situatie te slaan.

Nog een voorbeeld. Het viel me op dat een vriendin plotseling jurkjes met een tijgerpatroon droeg. Toen ik haar daarna vroeg, was ze er zelf verbaasd over. “Vroeger vond ik ze verschrikkelijk!”, zei ze. “Maar je hebt gelijk, ik heb nu twee van deze jurkjes en ze zitten heerlijk!”. Het zal je niet verbazen dat zelfvertrouwen voor haar een onderwerp was waar ze op dat moment volop mee bezig was, onbewust had ze de tijger nodig als haar krachtdier.

Sta dus open voor dit soort signalen en je krachtdier zal zich zeker aan je openbaren. 

Wat is je krachtdier – zo kom je erachter

Hier zijn enkele algemene benaderingen die mensen vaak gebruiken:

Meditatie en Droomwerk

  • Meditatie: Veel mensen vinden hun krachtdier tijdens een geleide meditatie waarin ze een innerlijke reis maken om hun spirituele gids in de vorm van een dier te ontmoeten.
  • Dromen: Let op de dieren die in je dromen verschijnen. Sommige mensen geloven dat hun krachtdier zich aan hen zal openbaren tijdens de slaap, in dromen of visioenen.

    Volg de link naar meditatie en droomwerk, als je hier meer over wilt leren. 

Observatie in de Natuur

  • Let op Patronen: Let op welke dieren je regelmatig tegenkomt of die een bijzondere indruk op je maken. Zoals ik in de inleiding al schreef, is dit een krachtige manier om je spirituele gids in de vorm van een krachtdier te ontmoeten.

Geleide Reizen met Professionals

  • Spirituele Gidsen: Sommige mensen zoeken begeleiding bij een sjamaan, medium, of spiritueel gids om hun krachtdier te ontdekken.
  • Workshops: Er zijn workshops en cursussen die gericht zijn op het helpen van mensen om hun krachtdier te ontdekken.

Gebruik medicijnkaarten (krachtdierkaarten)

  •  Krachtdierkaarten: Petra Stam heeft twee prachtige sets krachtkaarten gemaakt over krachtdieren. De afbeeldingen en beschrijvingen zullen je zeker aanspreken.  Hieronder tref je een verwijzing naar bol.com, waar je haar kaartenset kunt aanschaffen. 

Ontdek Jouw Spirituele Gids met deze Krachtdierkaarten

Persoonlijke Reflectie

  • Jouw Eigenschappen: Reflecteer op je eigen karaktereigenschappen en persoonlijkheid. Welke dierlijke eigenschappen komen overeen met die van jou? Onderaan deze pagina tref je een lijst aan van alle dieren, die ik heb beschreven met een aantal eigenschappen. Op basis hiervan kun je kiezen wat er op dit moment het beste bij je past. 
  • Afbeeldingen: Vaak wordt je intuïtie gevoed door wat je ziet. Een afbeelding die je aanspreekt, heeft vaak meer betekenis dan een beschrijving. Daarom heb ik alle afbeeldingen van de krachtdieren die ik heb beschreven verzameld. Door met je muis over de afbeeldingen te gaan, tref je een korte beschrijving aan. Als de combinatie van de afbeelding en de beschrijving je aanspreekt, is het zeer waarschijnlijk dat je je krachtdier te pakken hebt. 

Maak gebruik van een programma…

Afbeeldingen van krachtdieren

Bekijk de afbeeldingen hieronder en kies op basis van het plaatje welk krachtdier je het meeste aanspreekt.

Korte beschrijving van de krachtdieren

Dit is nog in ontwikkeling. Vandaar dat de verklarende teksten nog niet overal consistent zijn. 

 

Krachtdieren petra stam

🌟 Ontdek Jouw Spirituele Gids met de Krachtdierkaarten 🌟