Jaar van de Haan: Stralend Leiderschap en Vurige Ambitie

Ontdek hoe geboren zijn in het jaar van de Haan je zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen geeft.
jaar van de haan

Deze post kan affiliate links bevatten. Dit betekent dat ik een kleine commissie kan ontvangen, zonder extra kosten voor jou, als je een aankoop doet via deze links. Dank je wel voor je steun!

Inhoudsopgave

Het jaar van de haan is een periode die volgens de Chinese astrologie symbool staat voor prachtige kwaliteiten zoals moed, vlijt en een onfeilbaar gevoel voor eerlijkheid en rechtvaardigheid.

Dit teken staat bekend om zijn scherpe waakzaamheid en het vermogen om met helderheid en accuratesse uitdagingen aan te gaan.

Als je geboren bent in het jaar van de haan dan kun je deze energie gebruiken om je ware potentieel te ontsluiten en doelgericht door het leven te navigeren.

Het Jaar van de Haan

De Chinese dierenriem bestaat uit twaalf dieren, elk toegewezen aan een jaar in een cyclische volgorde. Dit fascinerende systeem onthult veel over iemands persoonlijkheid en lot. Het Chinese nieuwjaar valt niet op een vaste datum, maar begint ergens tussen 21 januari en 20 februari en eindigt rond dezelfde tijd het volgende jaar, afhankelijk van de maancyclus.

Hieronder vind je de precieze start- en einddata van het Jaar van de Haan:

 • 1909: 22 januari 1909 – 9 februari 1910
 • 1921: 8 februari 1921 – 27 januari 1922
 • 1933: 26 januari 1933 – 13 februari 1934
 • 1945: 13 februari 1945 – 1 februari 1946
 • 1957: 31 januari 1957 – 17 februari 1958
 • 1969: 17 februari 1969 – 5 februari 1970
 • 1981: 5 februari 1981 – 24 januari 1982
 • 1993: 23 januari 1993 – 9 februari 1994
 • 2005: 9 februari 2005 – 28 januari 2006
 • 2017: 28 januari 2017 – 15 februari 2018
 • 2029: 13 februari 2029 – 2 februari 2030

Ben je geïnteresseerd in de andere tekens van de Chinese dierenriem, bezoek dan deze overzichtspagina.

Qi Gong

Ontdek hoe Chinese wijsheid je fysieke en mentale gezondheid kan transformeren met Qi gong – jouw pad naar vitaliteit en innerlijke rust.

Qi gong, in het Chinees uitgedrukt als 气功 (vereenvoudigd) of 氣功 (traditioneel) is een prachtige reis binnen de Chinese tradities die je helpt zowel je lichaam als geest te verzorgen en te versterken. Wanneer je de kunst van Qi gong beoefent, nodig je een wereld van beweging en rust uit, gericht op het harmoniseren van je innerlijke energie. 

“Makkelijker dan yoga” 

Als je hier meer over wilt weten, ga dan naar “het eeuwenoude geheim van een blakende gezondheid en een goed humeur“.

Eigenschappen van de Haan

Als je geboren bent in het jaar van de haan, zul je dit misschien wel bij jezelf herkennen:

Zelfverzekerdheid

Haantjes staan bekend om hun onwrikbare zelfvertrouwen. Ze stappen moedig op hun doelen af, gedreven door een diep geloof in hun eigen capaciteiten.

Punctualiteit

Een opvallende eigenschap van de Haan is hun punctualiteit. Ze waarderen tijd en zijn zelden te laat, wat hen betrouwbare en respectabele partners maakt.

Hardwerkend

Haantjes zijn onvermoeibare werkers. Ze zijn vastberaden om elk project tot een succes te maken en schuwen geen enkele uitdaging.

Eerlijkheid

Een Haan is recht door zee. Ze spreken de waarheid, ook wanneer het moeilijk is, en verwachten dit ook van anderen.

Moed

De Haan staat symbool voor moed. Ze zijn niet bang om tegen de stroom in te zwemmen of voor wat ze geloven te staan.

Ambitie

Ambitie drijft de Haan voort. Ze hebben heldere doelen en dromen, en zetten alles op alles om deze te bereiken.

(advertentie)

Sterke en zwakke eigenschappen van de haan

Sterke eigenschappenZwakke eigenschappen
ZelfverzekerdOvermoedig
PunctueelOngeduldig
HardwerkendWorkaholic
EerlijkSoms te direct
MoedigRisicovol
AmbitieusKan obsessief zijn
jaar van de haan

Haan en de Vijf Elementen

In de Chinese astrologie zijn de vijf elementen – Hout, Vuur, Aarde, Metaal, en Water – fundamenteel. Ze beïnvloeden niet alleen de persoonlijkheidseigenschappen van individuen geboren onder een specifiek dierenteken, maar ook de interacties tussen verschillende tekens en hun vooruitzichten op verschillende levensgebieden. Voor de Haan, net als voor andere tekens, voegt het element waaronder ze geboren zijn een extra laag van karakter en lotbestemming toe aan hun basispersoonlijkheid.

Hier is een overzicht van de jaren van de Haan en de corresponderende elementen, beginnend vanaf het jaar 1900:

JaarElement
1909, 1969, 2029Aarde
1921, 1981Metaal
1933, 1993Water
1945, 2005Hout
1957,2017,Vuur

 

Hout Haan

Hout Haantjes zijn buitengewoon coöperatief en staan bekend om hun vermogen om goed in teamverband te werken. Ze zijn flexibel en aanpasbaar, waardoor ze uitstekende leiders en betrouwbare vrienden zijn.

Vuur Haan

Vuur Haantjes barsten van de energie en passie. Hun vastberadenheid en enthousiasme zijn aanstekelijk, wat hen in staat stelt om anderen te motiveren. Ze zijn echter geneigd tot impulsiviteit.

Aarde Haan

Aarde Haantjes zijn het toonbeeld van betrouwbaarheid en stabiliteit. Ze benaderen het leven met een pragmatische en nuchtere houding, en hun geduld stelt hen in staat om complexe situaties te navigeren.

Metaal Haan

Metaal Haantjes blinken uit in moed en zelfverzekerdheid. Ze zijn vastberaden en ambitieus, met een scherp oog voor detail. Deze Haantjes zijn ongelooflijk zelfstandig en streven naar excellentie.

Water Haan

Water Haantjes zijn intuïtief en inlevend, waardoor ze uitstekende communicatoren zijn. Ze zijn flexibel en kunnen zich goed aanpassen aan veranderende omstandigheden. Water Haantjes hebben echter soms de neiging om emotioneel te zijn.

Haan en Werk

In de context van werk en beroepen vertonen mensen geboren in het Jaar van de Haan eigenschappen die hen bijzonder geschikt maken voor bepaalde carrières, terwijl andere minder passend kunnen zijn. Haantjes zijn van nature zelfverzekerd, ambitieus en hebben een sterk gevoel van verantwoordelijkheid, wat hen uitstekend maakt voor leidinggevende posities

Ze zijn ook scherpzinnig en attent, ideaal voor beroepen die detailgerichtheid en analyse vereisen, zoals in de financiële sector, journalistiek, of als advocaat. Het vermogen om hard te werken en hun natuurlijke flair voor dramatiek maken creatieve beroepen, zoals acteren of het schrijven, eveneens een goede match.

Echter, beroepen die veel flexibiliteit en het vermogen om te improviseren vereisen, kunnen minder geschikt zijn voor de Haan. 

Hun soms starre houding en neiging tot perfectionisme kunnen hen hinderen in rollen waar constante verandering en aanpassingsvermogen essentieel zijn, zoals in start-up omgevingen of beroepen die hoge mate van spontaniteit vragen. 

Hun directheid en soms kritische aard kunnen ook uitdagingen vormen in beroepen die een zachte aanpak en diplomatie vereisen, zoals in klantenservice of HR-posities.

(advertentie)

Haan en Relaties

Mensen geboren in het Jaar van de Haan onderhouden hun sociale en liefdesrelaties met een kenmerkende flair en toewijding. In sociale relaties blinken Haantjes uit door hun charme en intelligentie. Ze zijn betrouwbare vrienden die waarde hechten aan eerlijkheid en openheid. Echter, hun neiging om het middelpunt van de aandacht te willen zijn en hun soms kritische houding kan soms tot wrijving leiden. Desondanks worden hun loyaliteit en beschermende instinct vaak zeer gewaardeerd door hun vrienden.

In liefdesrelaties zijn Haantjes gepassioneerd en toegewijd. Ze zoeken naar partners die hun ambitie en levensstijl delen en zijn niet bang om hun gevoelens te uiten. Echter, hun behoefte aan bewondering en hun soms eigengereide gedrag kan hun relaties uitdagend maken. 

Voor een harmonieuze relatie passen personen geboren onder de tekens Os en Slang bijzonder goed bij de Haan. De Os biedt de stabiliteit en betrouwbaarheid die de Haan zoekt, terwijl de Slang de Haan kan boeien met hun diepgang en mystiek. Samen kunnen ze een krachtig en complementair bondgenootschap vormen, gebaseerd op wederzijds respect en begrip.

Geïnteresseerd in een online cursus tarot?

Ben jij geïnteresseerd in een thuiscursus tarot? Leer hoe je de kaarten interpreteert en hoe je je intuïtie vergroot. De cursus is verrassend diepgaand en met een beetje oefening helpen de kaarten je met het nemen van de lastige beslissingen waar je voor staat. 

Op dit moment slechts 17 euro)*

)* er kunnen geen rechten ontleend worden aan de prijs.

 

Haan: Kleuren en Getallen

Voor mensen geboren in het Jaar van de Haan zijn er specifieke kleuren en getallen die harmonie en voorspoed kunnen bevorderen, volgens de Chinese astrologie. Deze kleuren en getallen resoneren met de energie van de Haan en kunnen helpen om hun beste kwaliteiten naar voren te brengen.

Kleuren

De gelukskleuren voor de Haan zijn goud, bruin en geel
Goud staat symbool voor rijkdom en succes, iets waar de ambitieuze Haan naar streeft. Bruin is verbonden met de aarde, wat stabiliteit en betrouwbaarheid biedt, terwijl geel creativiteit en vreugde symboliseert. Deze kleuren ondersteunen de natuurlijke eigenschappen van de Haan, zoals hun streven naar succes, behoefte aan stabiliteit en hun creatieve geest.

Getallen

De geluksgetallen voor de Haan zijn 5, 7 en 8. Het getal 5 staat in de Chinese cultuur voor balans en harmonie, wat de Haan kan helpen om een evenwichtiger leven te leiden. Het getal 7 wordt geassocieerd met geluk en spiritualiteit, wat de Haan kan aansporen om hun intuïtie en innerlijke wijsheid te verkennen. Het getal 8 symboliseert voorspoed en rijkdom, wat aansluit bij de Haan’s ambitie en streven naar materieel succes.

Deze kleuren en getallen vormen een leidraad voor de Haan om hun potentieel te maximaliseren en harmonie in hun leven te bevorderen.

Haan in het Jaar van de Draak

Het Jaar van de Draak brengt voor de Haan een tijd van opwindende mogelijkheden, uitdagingen, en belangrijke lessen op verschillende levensgebieden. Dit dynamische jaar kan de Haan zowel inspireren als uitdagen om te groeien en zich te ontwikkelen.

Nieuwe Mogelijkheden

Voor de Haan opent het Jaar van de Draak deuren naar nieuwe mogelijkheden, vooral op het gebied van carrière en persoonlijke ontwikkeling. De energieke en ambitieuze aard van de Draak moedigt de Haan aan om groot te dromen en risico’s te nemen die voorheen ondenkbaar waren. Dit is een uitgelezen moment voor de Haan om nieuwe projecten te starten of om een lang gekoesterde passie na te jagen.

Uitdagingen

Met nieuwe kansen komen ook nieuwe uitdagingen. De Haan kan geconfronteerd worden met situaties die hun vastberadenheid en aanpassingsvermogen testen. Het zelfverzekerde en soms eigenwijze karakter van de Haan kan botsen met de dominante energie van de Draak, wat leidt tot conflicten in zowel professionele als persoonlijke sferen. Het is essentieel voor de Haan om geduldig en diplomatiek te blijven.

(advertentie)

Relaties

Op het vlak van relaties kan het Jaar van de Draak zorgen voor intensiteit en passie. De Haan zal merken dat hun sociale kring uitbreidt, met nieuwe en invloedrijke contacten. Echter, het is belangrijk voor de Haan om authentiek te blijven en niet te verdwalen in oppervlakkige connecties. In liefdesrelaties kan de passie hoog oplopen, wat leidt tot zowel vurige momenten als mogelijke strubbelingen.

Financiën

Financieel gezien kan het Jaar van de Draak zowel voorspoed als volatiliteit brengen voor de Haan. De drang om te investeren in nieuwe ondernemingen kan lonend zijn, maar het is cruciaal om voorzichtig te zijn en niet te overhaast te handelen. Het is een goed jaar voor de Haan om te focussen op langetermijnplanning en vermogensopbouw.

Reflectie en Groei

Het Jaar van de Draak dient als een krachtige periode van reflectie en persoonlijke groei voor de Haan. Het is een tijd om te leren van zowel successen als mislukkingen, en om een dieper begrip van hun eigen krachten en zwaktes te ontwikkelen. Dit jaar moedigt de Haan aan om hun innerlijke draak te omarmen – hun passie, moed, en verlangen naar groei – en deze te gebruiken als een bron van kracht en inspiratie.

Het Jaar van de Draak is voor de Haan een tijd van grote dynamiek, met het potentieel om zowel professioneel als persoonlijk aanzienlijk te groeien. Door de uitdagingen aan te gaan, nieuwe relaties te koesteren, financieel wijze beslissingen te nemen, en tijd te nemen voor reflectie, kan de Haan dit krachtige jaar optimaal benutten.

Conclusie

In dit artikel hebben we de rijke symboliek en betekenis van de Haan binnen de Chinese astrologie verkend. Hier zijn enkele belangrijke inzichten die we kunnen meenemen:

Belangrijke Inzichten

 • Zelfvertrouwen en Ambitie: De Haan symboliseert moed, zelfvertrouwen, en een onwankelbare ambitie, eigenschappen die ons kunnen inspireren om onze dromen na te jagen.
 • Werk en Carrière: Haantjes passen goed in leiderschapsrollen en creatieve beroepen, dankzij hun harde werk en scherpzinnigheid.
 • Relaties: In zowel vriendschappen als liefdesrelaties waardeert de Haan eerlijkheid en loyaliteit. Hun beste matches zijn vaak met de Os en de Slang.
 • Invloed van de Vijf Elementen: De elementen voegen een extra dimensie toe aan de persoonlijkheid van de Haan, variërend van de coöperatieve Hout Haan tot de intuïtieve Water Haan.
 • Dynamiek van het Jaar van de Draak: Het Jaar van de Draak brengt voor de Haan een periode van groei en uitdaging, met kansen om te schitteren in zowel persoonlijke als professionele sferen.

Laat de moed van de Haan je inspireren om met zelfvertrouwen je dromen na te jagen. Elk nieuw begin komt met zijn eigen magie.

Krachtdieren petra stam

🌟 Ontdek Jouw Spirituele Gids met de Krachtdierkaarten 🌟