Jaar van de Os: Het geheim achter Innerlijke Kracht en Vastberadenheid

Ontdek hoe het Jaar van de Os jouw leven kan verrijken met ongekende kracht, stabiliteit en volharding.
Jaar van de Os

Deze post kan affiliate links bevatten. Dit betekent dat ik een kleine commissie kan ontvangen, zonder extra kosten voor jou, als je een aankoop doet via deze links. Dank je wel voor je steun!

Inhoudsopgave

Het Jaar van de Os, een periode die van stabiliteit, betrouwbaarheid en harde arbeid. Volgens de Chinese astrologie symboliseert de Os kwaliteiten zoals doorzettingsvermogen, integriteit en geduld.

Dit krachtdier staat bekend om zijn onverzettelijke wilskracht en het vermogen om zware lasten te dragen zonder te klagen.

Mensen geboren in het Jaar van de Os worden vaak gezien als trouwe, betrouwbare individuen die met beide benen stevig op de grond staan. Ze benaderen het leven met een pragmatische en methodische instelling, wat hen uitstekende probleemoplossers en waardevolle vrienden en partners maakt.

In dit artikel duiken we dieper in de wereld van de Os, verkennen we de invloed van dit dier op onze persoonlijkheden en ontdekken we hoe we de energie van de Os kunnen aanwenden om ons leven te verrijken.

(advertentie)

Het Jaar van de Os

De Chinese dierenriem, of Sheng Xiao, is een cyclisch schema dat twaalf jaar omvat, waarbij elk jaar gekoppeld is aan een specifiek dier. Dit eeuwenoude systeem speelt een cruciale rol in de Chinese cultuur en astrologie. Het Chinese nieuwjaar, ook bekend als het Lentefestival, start niet op een vaste datum maar valt gewoonlijk tussen 21 januari en 20 februari, afhankelijk van de maanstand.

Hieronder vind je de start- en einddata van het Jaar van de Os vanaf 1900 tot over negen jaar:

 • 1901: 19 februari 1901 – 7 februari 1902
 • 1913: 6 februari 1913 – 25 januari 1914
 • 1925: 24 januari 1925 – 12 februari 1926
 • 1937: 11 februari 1937 – 30 januari 1938
 • 1949: 29 januari 1949 – 16 februari 1950
 • 1961: 15 februari 1961 – 4 februari 1962
 • 1973: 3 februari 1973 – 22 januari 1974
 • 1985: 20 februari 1985 – 8 februari 1986
 • 1997: 7 februari 1997 – 27 januari 1998
 • 2009: 26 januari 2009 – 13 februari 2010
 • 2021: 12 februari 2021 – 31 januari 2022
 • 2033: 31 januari 2033 – 18 februari 2034
 
Ben je geïnteresseerd in andere tekens van de Chinese dierenriem, bezoek dan deze overzichtspagina.

Geïnteresseerd in een online cursus tarot?

Ben jij geïnteresseerd in een thuiscursus tarot? Leer hoe je de kaarten interpreteert en hoe je je intuïtie vergroot. De cursus is verrassend diepgaand en met een beetje oefening helpen de kaarten je met het nemen van de lastige beslissingen waar je voor staat. 

Op dit moment slechts 17 euro)*

)* er kunnen geen rechten ontleend worden aan de prijs.

 

Eigenschappen van het geboortejaar Os

Mensen die in het jaar van de os zijn geboren, hebben de volgende eigenschappen:

Betrouwbaarheid

De Os staat bekend om zijn onwankelbare betrouwbaarheid. Mensen geboren in het Jaar van de Os zijn de rots in de branding waarop anderen kunnen bouwen, altijd standvastig en trouw.

Geduld

Geduld is een kenmerkende eigenschap van de Os. Deze individuen benaderen het leven en zijn uitdagingen met een bewonderenswaardige kalmte en een langetermijnvisie, waardoor ze grote doelen kunnen bereiken.

Hardwerkend

De Os belichaamt de essentie van hard werken. Zij schuwen geen moeite en zijn bereid lange uren te maken om hun doelen te bereiken, vaak met indrukwekkende resultaten tot gevolg.

Pragmatisch

Os-personen zijn uiterst pragmatisch. Ze nemen beslissingen gebaseerd op logica en praktische overwegingen, wat hen uitstekende probleemoplossers en beslissers maakt.

Loyaal

Loyaliteit is een fundamentele eigenschap van de Os. Ze zijn toegewijd aan hun geliefden, vrienden en werkgevers, en deze trouw is de basis van hun relaties.

Jaar van de Os

Sterke en Zwakke Eigenschappen van de Os

Sterke EigenschappenZwakke Eigenschappen
BetrouwbaarKoppig
GeduldigConservatief
HardwerkendMoeite met communicatie
PragmatischWeerstand tegen verandering
LoyaalBezitterig

Deze tabel biedt een beknopt overzicht van de karakteristieken die de Os zowel krachtig als kwetsbaar maken. Hun sterke punten liggen in hun stabiliteit en toewijding, terwijl hun uitdagingen vaak voortkomen uit een neiging tot starheid en een voorkeur voor routine.

Qi Gong

Ontdek hoe Chinese wijsheid je fysieke en mentale gezondheid kan transformeren met Qi gong – jouw pad naar vitaliteit en innerlijke rust.

Qi gong, in het Chinees uitgedrukt als 气功 (vereenvoudigd) of 氣功 (traditioneel) is een prachtige reis binnen de Chinese tradities die je helpt zowel je lichaam als geest te verzorgen en te versterken. Wanneer je de kunst van Qi gong beoefent, nodig je een wereld van beweging en rust uit, gericht op het harmoniseren van je innerlijke energie. 

“Makkelijker dan yoga” 

Als je hier meer over wilt weten, ga dan naar “het eeuwenoude geheim van een blakende gezondheid en een goed humeur“.

De Os en de vijf elementen van de Chinese dierenriem

In de Chinese astrologie speelt de theorie van de vijf elementen (Hout, Vuur, Aarde, Metaal, Water) een cruciale rol. Deze elementen worden gezien als de bouwstenen van het universum en beïnvloeden niet alleen de kenmerken van de dierenriemtekens, maar ook de interactie tussen deze tekens en hun omgeving. Elk dierenriemteken wordt om de 12 jaar beïnvloed door een ander element, wat subtiele variaties in persoonlijkheid en lot teweegbrengt.

Jaar van de Os en het Bijbehorende Element

JaarElement
1901, 1961Metaal
1913, 1973Water
1925, 1985Hout
1937, 1997Vuur
1949, 2009Aarde
2021Metaal
2033Water

De combinatie van het dierenriemteken Os en de invloed van deze vijf elementen creëert een fascinerend spectrum van persoonlijkheden en levenspaden, elk uniek gevoed door de eigenschappen van zowel het dier als het element.

Metaal Os

Karakter van IJzer: Metaal Osen staan bekend om hun vastberadenheid en kracht. Ze zijn onwrikbaar in hun overtuigingen en benaderen het leven met een indrukwekkende vasthoudendheid en moed.

Water Os

Flexibiliteit van de Rivier: Water Osen blinken uit in communicatie en aanpassingsvermogen. Ze zijn empathisch en intuïtief, waardoor ze goed kunnen omgaan met de emoties en behoeften van anderen.

Hout Os

Groei van de Boom: Hout Osen zijn coöperatief en gericht op groei, zowel persoonlijk als voor de gemeenschap. Ze zijn betrouwbaar en hebben een natuurlijke aanleg voor leiderschap.

Vuur Os

Passie van de Vlam: Vuur Osen zijn dynamisch en gepassioneerd. Ze hebben een krachtige aanwezigheid en kunnen anderen inspireren met hun energie, ambitie en gedrevenheid.

Aarde Os

Stabiliteit van de Berg: Aarde Osen zijn het toonbeeld van betrouwbaarheid en praktisch inzicht. Ze zijn nuchter, methodisch en bezitten een natuurlijk vermogen om langdurige resultaten te bereiken.

Jaar van de Os

Het jaar van de Os en werk

Mensen geboren in het Jaar van de Os zijn het archetype van betrouwbaarheid en toewijding, wat hen uitermate geschikt maakt voor beroepen waar deze eigenschappen centraal staan. Ze blinken uit in taken die consistentie, precisie en een lange adem vereisen. 

Carrières in de financiële sector, administratie, of in de agrarische sector sluiten goed aan bij hun gestage, methodische aanpak en hun vermogen om hard te werken zonder de behoefte aan voortdurende erkenning. Daarnaast kunnen ze door hun sterke gevoel van plicht ook uitblinken in rollen binnen de overheid of het onderwijs, waar stabiliteit en integriteit van groot belang zijn.

Minder geschikte beroepen:

Aan de andere kant zijn beroepen die een hoge mate van spontaniteit en creativiteit vereisen, of die constant veranderen en onvoorspelbaar zijn, minder geschikt voor de Os. 

Werk in de creatieve industrieën of start-up omgevingen kan als beperkend of te chaotisch worden ervaren. Dit komt doordat de os de voorkeur geven aan duidelijkheid, structuur, en de zekerheid van tastbare resultaten boven het onzekere en fluctuerende karakter van meer vrije of artistieke beroepen. 

Hun neiging tot conservatisme en een praktische instelling kan hen terughoudend maken om risico’s te nemen, wat in dergelijke velden vaak een vereiste is.

Het jaar van de Os en relaties

Sociale Relaties

Mensen geboren in het Jaar van de Os zijn vaak het toonbeeld van betrouwbaarheid, waardoor ze gewaardeerde vrienden en collega’s zijn. Ze zijn echter van nature wat introverter, wat betekent dat ze tijd nodig hebben om op te warmen in sociale situaties. Eenmaal vertrouwd, tonen ze een diepe loyaliteit en toewijding aan hun vrienden. Ze waarderen tradities en hebben een voorkeur voor langdurige vriendschappen boven oppervlakkige kennissen.

Liefdesrelaties

In liefdesrelaties is de Os standvastig en betrouwbaar. Ze zijn geen fans van kortstondige romances en geven de voorkeur aan een partner met wie ze een duurzame en stabiele relatie kunnen opbouwen. De Os matcht goed met de Rat, Haan en Slang. Deze tekens waarderen de betrouwbaarheid en bieden op hun beurt de toewijding en begrip die de Os zoekt. Samen kunnen ze een harmonieuze en ondersteunende relatie opbouwen.

(advertentie)

Kleuren en getallen en het jaar van de os

Kleuren

De kleuren die goed bij de Os passen, zijn wit, geel en groen. Deze kleuren weerspiegelen de natuurlijke eigenschappen van de Os, zoals zuiverheid, stabiliteit en groei. Wit staat voor de Os zijn eerlijkheid en morele integriteit, geel symboliseert hun betrouwbaarheid en praktische instelling, en groen vertegenwoordigt hun vermogen tot groei en vernieuwing.

Getallen

De geluksgetallen voor de Os zijn 1 en 9. Het getal 1 symboliseert een nieuw begin en de unieke standvastigheid van de Os, terwijl het getal 9 staat voor langdurigheid en de volharding die kenmerkend is voor dit teken. Deze getallen brengen de energie van leiderschap en het vermogen om projecten tot een succesvol einde te brengen.

Jaar van de Os

De os in het jaar van de draak

Het Jaar van de Draak is een tijd van grote dynamiek en transformatie, en voor mensen geboren in het Jaar van de Os, kan dit jaar zowel opwindend als uitdagend zijn. De energie van de Draak brengt nieuwe mogelijkheden, maar ook significante uitdagingen met zich mee, beïnvloedt relaties, financiën en persoonlijke groei.

Nieuwe Mogelijkheden

Voor de Os biedt het Jaar van de Draak kansen om uit hun comfortzone te stappen en nieuwe avonturen aan te gaan. Dit kan betrekking hebben op carrière, persoonlijke ontwikkeling of het verkennen van nieuwe hobby’s. De ambitieuze energie van de Draak kan de Os motiveren om te streven naar doelen die ze eerder misschien niet voor mogelijk hadden gehouden.

Uitdagingen

Hoewel de Draak veel kansen biedt, komen deze met hun deel van de uitdagingen. De Os kan worden geconfronteerd met situaties die hun geduld en vastberadenheid op de proef stellen. De druk om te innoveren en risico’s te nemen kan spanning veroorzaken, gezien de voorkeur van de Os voor stabiliteit en routine.

Relaties

In relaties kan het Jaar van de Draak zorgen voor zowel versterking als spanning. De Os moet werken aan communicatie en openheid, eigenschappen die essentieel zijn in een periode waar alles snel verandert. Nieuwe relaties kunnen ontstaan, terwijl bestaande relaties verdiepen of juist getest worden.

Financiën

Dit jaar kan financieel fluctuerend zijn voor de Os. De neiging van de Draak naar grootse plannen en ondernemingen kan leiden tot onverwachte kansen op financieel gewin, maar ook tot risico’s. Het is belangrijk dat de Os vasthoudt aan hun inherente voorzichtigheid en niet te impulsief handelt in financiële zaken.

Reflectie en Groei

Ten slotte is het Jaar van de Draak een belangrijke tijd voor persoonlijke reflectie en groei voor de Os. De ervaringen en uitdagingen van dit jaar bieden waardevolle lessen die kunnen leiden tot een dieper zelfinzicht en emotionele groei. Het is een tijd om oude beperkingen los te laten en te groeien naar een meer flexibele en open houding ten opzichte van het leven en zijn mogelijkheden.

Het Jaar van de Draak is dus een periode vol potentieel voor de Os, met de belofte van vernieuwing en groei, mits zij bereid zijn de uitdagingen aan te gaan en zich aan te passen aan de veranderende omstandigheden.

Boodschappen uit het dierenrijk

 

Ontdek de geheime wereld van dierengedachten met Kristina Boey! Haar verhelderende boek nodigt je uit om de verborgen wijsheid en boodschappen van onze dierenvrienden te ontrafelen. Laat je inspireren en leer rechtstreeks van een expert in dierencommunicatie. Duik in dit boek en begin aan een fascinerende reis naar het begrijpen van wat dieren echt denken en ons willen vertellen! Perfect voor elke dierenliefhebber die klaar is om te luisteren.

Samenvatting

Onderstaande punten vatten dit artikel goed samen in een aantal hoofdpunten:

 • Betrouwbaarheid en stabiliteit zijn kernkwaliteiten van de Os, wat hen uitermate geschikt maakt voor carrières die consistentie en hard werk vereisen.
 • In liefdesrelaties zoeken Osen naar partners die hun waarden van loyaliteit en toewijding delen. Ze bouwen aan langdurige, stabiele relaties.
 • Sociale relaties profiteren van de Os hun vermogen om een solide en betrouwbare vriend te zijn, hoewel ze soms moeten werken aan hun flexibiliteit en openheid.
 • De vijf elementen brengen subtiele verschillen aan in de persoonlijkheid van de Os, elk element accentueert unieke kwaliteiten en uitdagingen.
 • Het Jaar van de Draak brengt een tijd van verandering en nieuwe kansen, maar vereist van de Os aanpassingsvermogen en durf om het meeste uit deze dynamische periode te halen.

Boodschap voor de os:

Onthoud dat ware kracht ligt in geduld en vastberadenheid. Je grootste dromen zijn bereikbaar met tijd en toewijding

Krachtdieren petra stam

🌟 Ontdek Jouw Spirituele Gids met de Krachtdierkaarten 🌟