Jaar van het varken: Vrede, Voorspoed en Partnerschap

Het jaar van het varken staat in het teken van een periode voor groei, voorspoed en het bouwen aan relaties.
jaar van het varken

Deze post kan affiliate links bevatten. Dit betekent dat ik een kleine commissie kan ontvangen, zonder extra kosten voor jou, als je een aankoop doet via deze links. Dank je wel voor je steun!

Inhoudsopgave

Het jaar van het Varken is bijzonder, omdat het eigenschappen als gulheid, loyaliteit en doorzettingsvermogen benadrukt. 

Varkensjaren zijn tijden van vreugde, succes en welvaart, en ze nodigen ons uit om te genieten van het leven terwijl we hard werken om onze doelen te bereiken.

Het jaar van het Varken

De Chinese dierenriem is een fascinerende mix van astrologie en oude tradities, ingedeeld in twaalf jaren die elk vertegenwoordigd worden door een specifiek dier. Dit systeem vertelt ons veel over onze persoonlijkheid, ons leven en onze toekomst, afhankelijk van het jaar waarin we geboren zijn. 

Het Chinese nieuwjaar start niet op 1 januari, maar valt op een nieuwe maan tussen 21 januari en 20 februari, waardoor de exacte datum elk jaar verschilt.

 • 31 januari 1911 – 17 februari 1912
 • 16 februari 1923 – 4 februari 1924
 • 4 februari 1935 – 23 januari 1936
 • 22 januari 1947 – 9 februari 1948
 • 8 februari 1959 – 27 januari 1960
 • 27 januari 1971 – 14 februari 1972
 • 13 februari 1983 – 1 februari 1984
 • 31 januari 1995 – 18 februari 1996
 • 18 februari 2007 – 6 februari 2008
 • 5 februari 2019 – 24 januari 2020
 • 23 januari 2031 – 10 februari 2032

Ben je geïnteresseerd in de andere tekens van de Chinese dierenriem, bezoek dan deze overzichtspagina.

Qi Gong

Ontdek hoe Chinese wijsheid je fysieke en mentale gezondheid kan transformeren met Qi gong – jouw pad naar vitaliteit en innerlijke rust.

Qi gong, in het Chinees uitgedrukt als 气功 (vereenvoudigd) of 氣功 (traditioneel) is een prachtige reis binnen de Chinese tradities die je helpt zowel je lichaam als geest te verzorgen en te versterken. Wanneer je de kunst van Qi gong beoefent, nodig je een wereld van beweging en rust uit, gericht op het harmoniseren van je innerlijke energie. 

“Makkelijker dan yoga” 

Als je hier meer over wilt weten, ga dan naar “het eeuwenoude geheim van een blakende gezondheid en een goed humeur“.

Eigenschappen van het Varken

Gulheid

Het Varken staat bekend om zijn ongekende gulheid. Mensen geboren in het jaar van het Varken delen graag wat ze hebben met anderen, zonder iets terug te verwachten.

Optimisme

Een opvallende eigenschap is hun onwrikbare optimisme. Zelfs in moeilijke tijden blijven ze positief en hopen ze op een betere toekomst, wat hen veerkrachtig maakt.

Eerlijkheid

Varkens zijn uiterst eerlijk. Ze waarderen de waarheid boven alles en zijn altijd oprecht in hun woorden en daden, wat hen betrouwbare vrienden en partners maakt.

Geduld

Geduld is een deugd voor het Varken. Ze kunnen lang wachten op de juiste kans of persoon, zonder hun kalmte te verliezen, wat hen helpt in vele levensaspecten.

Doorzettingsvermogen

Mensen geboren in het jaar van het Varken zijn niet snel te stoppen. Ze werken hard om hun doelen te bereiken, ongeacht de obstakels die ze tegenkomen.

Sterke en Zwakke Eigenschappen van het Varken

Sterke EigenschappenZwakke Eigenschappen
GulheidNaïviteit
OptimismeOvermatig Vertrouwen
EerlijkheidKoppigheid
GeduldMaterialisme
DoorzettingsvermogenNeiging tot Overdaad

 

Varken en de Vijf Elementen

In de Chinese astrologie speelt de theorie van de vijf elementen – Hout, Vuur, Aarde, Metaal, en Water – een cruciale rol in het karakter en de levensloop van individuen. Deze elementen beïnvloeden de persoonlijkheid, compatibiliteit, en het lot van iemand, afhankelijk van het jaar van geboorte.

Jaar van het Varken en het Bijbehorende Element

JaarElement
1935, 1995Hout
1947, 2007Vuur
1959, 2019Aarde
1971, 2031Metaal
1983, 2043Water

(advertentie)

Deze combinatie van elementen en het dierenriemteken biedt een dieper inzicht in de veelzijdigheid en complexiteit van het Varken.

Hout Varken

Hout vergroot de vrijgevigheid en openheid in het karakter van het Varken. Hout Varkens zijn uiterst sociaal en richten zich op gemeenschapszin. Ze streven naar harmonie en groei in hun omgeving.

Vuur Varken

Vuur geeft het Varken passie en dynamiek. Vuur Varkens zijn energiek, ambitieus en zijn niet bang om risico’s te nemen. Hun enthousiasme en vastberadenheid leiden vaak tot succes.

Aarde Varken

Aarde versterkt de betrouwbaarheid en stabiliteit van het Varken. Aarde Varkens zijn praktisch, realistisch en zeer toegewijd aan hun werk en relaties. Ze zoeken veiligheid en consistentie in hun leven.

Metaal Varken

Metaal voegt vastberadenheid en kracht toe aan het Varken. Metaal Varkens zijn zelfverzekerd, competitief en kunnen onder druk uitstekend presteren. Ze zijn vasthoudend in het nastreven van hun doelen.

Water Varken

Water brengt intuïtie en empathie naar het Varken. Water Varkens zijn flexibel, expressief en hebben een natuurlijk vermogen om anderen te begrijpen en te ondersteunen. Ze navigeren gemakkelijk door sociale situaties.

Varken en Werk

Mensen geboren in het jaar van het Varken excelleren in beroepen die hun natuurlijke neiging tot vriendelijkheid, gulheid en een sterk verantwoordelijkheidsgevoel benutten. Ze zijn bij uitstek geschikt voor rollen waarin zorgzaamheid en dienstverlening centraal staan, zoals in de gezondheidszorg, het onderwijs, en de horeca

Hun eerlijkheid en integriteit maken hen ook uitstekende teamleden in het bedrijfsleven, waar ze vaak het vertrouwen winnen van zowel collega’s als klanten. Varkens zijn hardwerkend en toegewijd, wat hen helpt te slagen in bijna elke carrière die ze kiezen, mits deze in lijn is met hun waarden.

Aan de andere kant kunnen carrières die een hoge mate van competitie of confrontatie vereisen, minder geschikt zijn voor het Varken. Ze hebben de neiging om stressvolle of agressieve omgevingen te vermijden en geven de voorkeur aan een harmonieuze werkplek. 

Beroepen in de financiële sector of die een ‘cut-throat’ mentaliteit vereisen, kunnen bijvoorbeeld in strijd zijn met hun aard. Hun gulheid en vertrouwen kunnen ook worden uitgebuit in omgevingen waar scherpte en een zekere mate van scepticisme noodzakelijk zijn. Varkens zullen daarom floreren in beroepen die samenwerking en positieve interacties met anderen bevorderen, en minder in rollen waarbij individualisme en competitiviteit voorop staan.

Varken en Relaties

Mensen geboren in het jaar van het Varken staan bekend om hun warme, vriendelijke aard en zijn over het algemeen zeer geliefd in hun sociale kringen. 

Ze zijn oprecht, betrouwbaar en altijd bereid om een helpende hand te bieden, wat hen waardevolle vrienden maakt. In sociale relaties waarderen Varkens eerlijkheid en openheid en zijn ze vaak het hart van hun vriendengroep, bekend om hun gastvrijheid en vermogen om anderen op hun gemak te stellen.

In liefdesrelaties blinken Varkens uit door hun loyaliteit en toewijding.

Ze zijn romantisch en zoeken naar een partner die hun diepe behoefte aan zowel emotionele als fysieke verbinding deelt. Varkens zijn gul in het tonen van hun affectie en verwachten hetzelfde niveau van zorgzaamheid en aandacht van hun partner. 

Varkens passen volgens de Chinese dierenriem goed bij een Konijn en de Geit. Deze combinaties delen een vergelijkbare kijk op het leven en waarderen de noodzaak van wederzijdse ondersteuning en begrip in een relatie.
Het Konijn brengt rust en bedachtzaamheid, terwijl de Geit creativiteit en empathie biedt, wat de natuurlijke neiging van het Varken tot zorgzaamheid en gulheid aanvult.

Geïnteresseerd in een online cursus tarot?

Ben jij geïnteresseerd in een thuiscursus tarot? Leer hoe je de kaarten interpreteert en hoe je je intuïtie vergroot. De cursus is verrassend diepgaand en met een beetje oefening helpen de kaarten je met het nemen van de lastige beslissingen waar je voor staat. 

Op dit moment slechts 17 euro)*

)* er kunnen geen rechten ontleend worden aan de prijs.

 

Varken: Kleuren en Getallen

Voor mensen geboren in het jaar van het Varken zijn bepaalde kleuren en getallen gezegd om extra geluk en harmonie in hun leven te brengen. Deze elementen kunnen variëren in invloed, maar bieden een fascinerende blik op hoe de energieën van specifieke kleuren en numerieke waarden kunnen resoneren met de inherente eigenschappen van het Varken.

Gelukkige Kleuren

 • Geel: Deze kleur symboliseert warmte, rijkdom en geluk. Voor het Varken kan geel helpen om optimisme en een positieve kijk op het leven te bevorderen, wat hun natuurlijke neiging tot vrolijkheid versterkt.
 • Goud: Goud staat voor luxe, macht en overvloed. Het resoneren met goud kan Varkens helpen hun dromen van voorspoed en welzijn te realiseren, aangezien ze vaak een sterke focus hebben op het bereiken van financiële stabiliteit.
 • Bruin: Als aardekleur ondersteunt bruin het gevoel van stabiliteit en betrouwbaarheid dat zo karakteristiek is voor het Varken. Het draagt bij aan een gevoel van veiligheid en comfort.

Gelukkige Getallen

 • 6: Dit getal staat in de Chinese cultuur voor geluk en voorspoed. Voor Varkens kan het getal 6 het vermogen om harmonieuze relaties in stand te houden en financiële zekerheid te bereiken, versterken.
 • 8: Acht wordt geassocieerd met rijkdom en succes. Het is een bijzonder auspicius getal voor Varkens, omdat het hun kansen op succes in zowel hun professionele als persoonlijke leven kan vergroten.
 • 5: Dit getal symboliseert balans en veelzijdigheid. Het moedigt Varkens aan om hun vele interesses en passies na te streven, wat leidt tot een rijk en bevredigend leven.

Deze kleuren en getallen resoneren met de aard van het Varken door hun potentieel voor geluk, welvaart en emotionele voldoening te versterken. Het integreren van deze elementen in hun dagelijks leven kan hen helpen om hun natuurlijke positieve eigenschappen te versterken en obstakels op hun pad naar succes te overwinnen.

Varken in het Jaar van de Draak

Het Jaar van de Draak staat bekend als een periode vol dynamiek en transformatie, die zowel immense mogelijkheden als significante uitdagingen met zich meebrengt. Voor iemand geboren in het jaar van het Varken, biedt dit jaar een uniek spectrum aan ervaringen die hun persoonlijke en professionele leven kunnen beïnvloeden.

Nieuwe Mogelijkheden

Voor het Varken brengt het Jaar van de Draak een golf van nieuwe kansen, vooral op het gebied van carrière en persoonlijke ontwikkeling. De energieke invloed van de Draak moedigt het Varken aan om buiten de comfortzone te treden en nieuwe initiatieven te verkennen. Dit kan leiden tot onverwachte, maar welkome veranderingen in de loopbaan of het ontdekken van nieuwe passies.

Uitdagingen

Met de grootse energie van de Draak komen ook uitdagingen. Het Varken kan zich overweldigd voelen door de snelle veranderingen en de hoge verwachtingen die het Jaar van de Draak met zich meebrengt. Het is cruciaal voor het Varken om evenwicht te vinden en geduldig te blijven, vooral bij het navigeren door onbekende situaties.

jaar van het varken

Relaties

Op het gebied van relaties kan het Jaar van de Draak zowel versterkend als beproevend zijn voor het Varken. De passie en intensiteit van de Draak kunnen bestaande relaties verdiepen, maar het kan ook leiden tot conflicten als niet iedereen bereid is om in hetzelfde tempo te bewegen. Het is een tijd voor het Varken om te werken aan communicatie en begrip in relaties.

Financiën

Financieel gezien kan het Jaar van de Draak het Varken aanzienlijke groeikansen bieden. De avontuurlijke geest van de Draak kan het Varken inspireren om risico’s te nemen in investeringen of ondernemingen. Echter, voorzichtigheid is geboden, aangezien de drang naar snelle succes het Varken kan verleiden tot overhaaste financiële beslissingen.

Reflectie en Groei

Het Jaar van de Draak is een krachtige tijd voor zelfreflectie en persoonlijke groei voor het Varken. De ervaringen en uitdagingen van dit jaar bieden waardevolle lessen die het Varken kunnen helpen om als persoon te groeien en een dieper inzicht in hun eigen wensen en behoeften te ontwikkelen.

Voor het Varken is het Jaar van de Draak een periode vol mogelijkheden en uitdagingen, die zowel de veerkracht als de flexibiliteit testen. Door open te staan voor verandering, communicatief te zijn in relaties en zorgvuldige financiële beslissingen te nemen, kan het Varken dit dynamische jaar navigeren en er sterker uitkomen, klaar voor persoonlijke en professionele groei.

Conclusie

In dit artikel hebben we de veelzijdige wereld van het Varken binnen de Chinese astrologie verkend. Van de diepgaande eigenschappen en hoe deze zich verhouden tot werk en relaties, tot de invloed van de vijf elementen en de gelukkige kleuren en getallen. Specifiek keken we naar hoe het jaar van de Draak nieuwe mogelijkheden, uitdagingen, en kansen voor groei biedt op het gebied van relaties en financiën voor iemand met het zodiak-teken Varken.

Belangrijkste Inzichten

 • Persoonlijke Eigenschappen: Het Varken is gul, optimistisch en eerlijk. Deze eigenschappen bevorderen positieve relaties en succes in beroepen die zorgzaamheid en integriteit vereisen.
 • Werk en Carrière: Varkens floreren in ondersteunende rollen en in beroepen die hun natuurlijke neiging tot vriendelijkheid en toewijding benutten, terwijl ze uitdagingen kunnen vinden in zeer competitieve omgevingen.
 • Relaties: In liefde en vriendschap zijn Varkens loyaal en toegewijd. Ze vinden de meeste harmonie met het Konijn en de Geit, terwijl relaties met de Slang en de Aap uitdagender kunnen zijn.
 • Invloed van de Elementen: De vijf elementen (Hout, Vuur, Aarde, Metaal, Water) voegen unieke nuances toe aan het basiskarakter van het Varken, wat invloed heeft op hun levensloop en persoonlijkheid.
 • Het Jaar van de Draak: Dit jaar brengt significante kansen en uitdagingen voor het Varken, waarbij nieuwe mogelijkheden en relaties centraal staan, evenals momenten voor diepgaande reflectie en persoonlijke groei.

Omarm de reis van het leven met open hart en geest. Het jaar van de Draak brengt niet alleen uitdagingen maar ook ongekende kansen. Jouw vriendelijkheid en integriteit zijn de sleutels tot het ontgrendelen van deuren naar nieuwe paden.

(advertentie)

Krachtdieren petra stam

🌟 Ontdek Jouw Spirituele Gids met de Krachtdierkaarten 🌟